Näkyvyys heikkenee rajusti: Ammattilainen muistuttaa hyvästä nyrkkisäännöstä, joka on lähitunteina ajankohtaisempi kuin koskaan

Näkyvyys heikkenee: Ammattimies muistuttaa nyrkkisäännöstä, joka on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan 4:53
Näkyvyys heikkenee: Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen muistuttaa nyrkkisäännöstä, joka on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan.

Sakea lumipyry on saapunut Etelä-Suomeen. Istahdimme liikenneturvallisuuden ammattilaisen kyytiin katsomaan, miltä ajokeli näytti pääkaupunkiseudulta maanantaina iltapäivästä.

Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen kertoo, miten lumisateesta johtuva heikentyvä näkyvyys tulee huomioida liikenteessä. MTV Uutiset Live hyppäsi Vesalaisen kyytiin katsomaan, miltä ajokeli näytti ratin takaa.

– Kyllähän täällä semmonen kunnon talvikeli on tällä hetkellä, Vesalainen sanoo.

Vaikka Kehä I oli kuvaushetkellä vielä hyvässä kunnossa, eikä ajoradalla ollut juurikaan irtolunta, olivat ajourat umpijäässä.

– Lunta pyryttää ja se häiritsee näkyvyyttä, tienpinta on aivan jäässä.

Nyt tarkkana!

Kelin odotetaan jatkuvan heikkona huomiseen asti, joten tilanne myös valtaväylillä voi heikentyä kovasti. Illan pimetessä on syytä olla tavallistakin tarkempana.

Tiet ovat tällä hetkellä monin paikoin huonossa kunnossa myös routavaurioiden vuoksi. Vesalainen kehottaa välttämään kuoppiin ajamista, mutta varoittaa, että kuoppaa äkillisesti väistävä autoilija voi menettää autonsa hallinnan.

– Ennakointi ja katseen pitäminen riittävän kaukana edessä ovat avainasemassa tällä kelillä.

Vesalainen kertoo artikkelin yläpuolella olevalla videolla, millaista turvaväliä tällaisella kelillä on hyvä pitää ja miten kuljettaja asettaa sen kaikkein helpoimmin. Katso videolta myös Vesalaisen muut vinkit heikentyvään ajokeliin.

Jos autossa on ajonvakautusjärjestelmä, pitää auton aliohjautuessa toimia eri tavoin kuin aikoinaan opetettiin 1:34
KATSO MYÖS: Muista tämä huonolla kelillä! Jos autossa on ajonvakautusjärjestelmä, pitää auton aliohjautuessa toimia eri tavoin kuin aikoinaan opetettiin.

Lue myös:

    Uusimmat