Näky metsälenkillä sai kauhun valtaan – suomalaistähti juoksi henkensä edestä, sykemittari tallensi korkeat lukemat

Lukas Hradecky paljasti sekasorron Huuhkajien puolustuksessa 0:58
Lukas Hradecky torjui maaliskuussa Suomelle arvokkaan vierasvoiton Belfastissa.

Uutinen lenkkeilijän kimppuun hyökänneestä karhusta Slovakiassa kirvoitti saksalaislehti Bildin muistelemaan Huuhkajien kapteenille Lukas Hradeckylle käynyttä läheltä piti -tilannetta. Leverkusen-maalivahti pinkaisi kontiota karkuun lenkillä synnyinkaupungissaan Bratislavassa.

Suomen jalkapallomaajoukkueen ykkösvahti Lukas Hradecky oli metsälenkillä synnyinkaupungissaan Bratislavassa kesällä 2019, kun näky puskissa sai hänet kiihdyttämään vauhtia.

Hradecky on kertonut tapauksesta Bildin haastattelussa. Saksalaislehti nosti asian esiin urheilusivuillaan tiistaina.

– Näin liikettä pienen matkan päässä. En nähnyt oliko se karhu vai iso koira. Kun karhu jahtaa, en yrittäisi esittää kuollutta. Luotin jalkoihini ja luojan kiitos selvisin siitä onnella – jos se todella oli karhu, Hradecky kertasi saksalaislehdelle.

Tapaus nousi Bildin kannalta ajankohtaiseksi, kun hiljattain uutisoitiin karhun hyökänneen lenkkeilijän kimppuun ja haavoittaneen tätä Slovakiassa. Lehden mukaan maassa elää 1 200 karhua, mikä on suurimpia lukemia Keski-Euroopassa. Harvaan asutussa Suomessa karhuja elää toki yli 2 000, joista suuri osa on keskittynyt Itä-Suomeen ja Lappiin.

Hradeckyn mukaan hänen pakomatkastaan on olemassa konkreettista dataa, joka tallentui ilmeisesti Leverkusenin valmennuksenkin seuraaman aktiivisuusrannekkeen tilastoihin.

Hradecky kertoi juosseensa karhua pakoon täydellä teholla arviolta 3–4 minuuttia. Sykemittari kohosi spurtin jälkeen ennätyslukemiin.

– Fysiikkaväkemme voi vahvistaa, että minulla oli koko joukkueen kesän korkein sydämenlyöntitiheys, Hradecky totesi huvittuneena.

Huuhkajien ohella Hradecky kantaa kapteeninnauhaa myös seurajoukkueessaan Leverkusenissa, jonka kausi on ottanut täyskäännöksen nykyisen päävalmentajan Xabi Alonson alaisuudessa. Liverpoolista, Real Madridista ja Bayernista muistettu entinen keskikenttäpelaaja on hilannut 17. sijalta Bundesliigassa jo kuudenneksi.

– Me nousimme lähes kuolleista Xabin alaisuudessa. Me voimme jopa päästä pelaamaan Euroopassa myös ensi vuonna, Hradecky tuumii Bildin mukaan.

Rivinsä kuntoon saanut Leverkusen on myös yksi suosikeista taistelemaan Eurooppa-liigan voitosta. Joukkue kohtaa puolivälierissä belgialaisen Union Saint-Gilloisen.

– (Mestaruuteen) on vielä pitkä matka kuljettavana. On pidettävä jalat maassa. Mutta pidän vireestämme tällä hetkellä. Odotan tasaista ottelua, Hradecky ennakoi.

Katso myös: Karhu seurasi miestä uhkaavasti metsässä – videolle tallentui, kuinka mesikämmen reagoi karhusumuttimeen

Lue myös:

    Uusimmat