Näkökulma: Valtteri Bottaksen ympärillä leijuu epäilyksen ilmapiiri, josta kuski itse näyttää olevan vähiten huolissaan

Kun Valtteri Bottaksen viime kauden lopun olemusta vertaa siihen mieheen, joka nähtiin talvitauon jälkeen Barcelonassa ensimmäisellä F1-testiviikolla, ero on kuin yöllä ja päivällä. Mercedeksen suomalaiskuski varmasti tietää hyvin, ettei monikaan usko hänen mahdollisuuksiinsa tallikaveri Lewis Hamiltonia vastaan, mutta juuri se näyttää motivoivan Bottasta tällä hetkellä.

Bottas kertoi testiviikon päättyessä selvästä muutoksesta omaan lähestymistapaansa, joka näyttää nyt suuntautuvan selvästi enemmän juuri Lewis Hamiltonin lyömiseen. Tietysti jokainen kuski haluaa keskittyä oman tekemisensä kehittämiseen, mutta Bottaksella teemana on nyt itsensä sopeuttaminen kilpailuasetelman olosuhteisiin.

Valtteri on talven jälkeen levännyt, rento, positiivinen ja täynnä itseluottamusta. Täysin päinvastoin kuin viime marraskuussa.

Hänen on pystyttävä ajamaan tyylillä, jolla Mercedeksen autosta saadaan paras mahdollinen suorituskyky irti. Hänen on osattava hyödyntää Hamiltonin heikot hetket maksimaalisesti ja vältettävä parhaansa mukaan omalle ladulle osuvat sudenkuopat.

Bottaksen analyyttinen ja joskus itseruoskivakin avoimuus tuntuu kiinnostavan kansainvälistä F1-mediaa, joka osaa jo pienellä kokemuksella kaivaa suomalaisesta esiin kaipaamansa lausunnot. Varsinkin brittimedialle ne kelpaavat mainiosti Lewis Hamilton erinomaisuuden korostamiseen.

Joskus aikaisemmin tuntui siltä, että Bottaksen kannattaisi ehkä pitää menestyspaineensa ja itsearviointinsa omana tietonaan. Mutta kun jälleen näki Barcelonassa, kuinka välittömästi nastolalainen puhui talven aikana peilin kanssa käymistään keskusteluista, sitä alkaa suhtautua asiaan oikeastaan aika hyvänä piirteenä hänessä.

Valtteri on talven jälkeen levännyt, rento, positiivinen ja täynnä itseluottamusta. Täysin päinvastoin kuin viime marraskuussa. Raskaan kauden lopulla hän oli väsynyt, välillä jopa kireä ja negatiivinen. Itseluottamuskin tuntui olevan tipotiessään.

Nyt hän kertoi olleensa vihainen itselleen, ettei ollut saavuttanut kuudessa vuodessa tavoitettaan nousta maailmanmestariksi. Bottas näkee, että hänellä on yhä aikaa tehtävän suorittamiseksi, mutta samalla hän on alkanut havaita, että siihen on vain yhden F1-uran verran aikaa.

Uskotko, että Valtteri pystyy tällä kaudella haastamaan Lewisin? Mitä mieltä Suomessa ollaan Bottaksen mahdollisuuksista nousta F1:n huipulle? Onko Valtterista maailmanmestariksi?

Muun muassa tällaisiin kysymyksiin on saanut ensimmäisellä testiviikolla miettiä vastauksia. On pitänyt sanoa suoraan, että en tiedä. Varmaan olisi helppo vastata, ettei tietenkään pysty – Lewis Hamilton on vain yksinkertaisesti liian kova mittari ja kausi on aivan liian pitkä tempun toteuttamiseen.

Mutta mihin se johtaisi? Bottas näyttää siltä, että hän tietää tarkalleen, mitä mahdottoman tehtävän toteuttaminen vaatii, joten nyt täytyy antaa hänen näyttää, miten se temppu tehdään.

Lue myös:

    Uusimmat