Näkökulma: Teemu Pukki saanee työjuhdan aisaparikseen Kreikkaa vastaan

Monet olisivat halunneet nähdä Roman Eremenkon Teemu Pukin vierellä Huuhkajien tärkeässä EM-karsintaottelussa Kreikkaa vastaan - Eremenko kieltäytyi kuitenkin kutsusta. Nyt katseet on suunnattava Jasse Tuomiseen, kirjoittaa MTV Urheilun Timo Innanen.

Loukkaantumisten ja puutteellisen pelituntuman vuoksi Suomen jalkapallomaajoukkueen riveistä EM-karsinnoissa tähän asti sivussa ollut valkovenäläisseura BATE Borisovin hyökkääjä Jasse Tuominen saanee paikan Suomen avauskokoonpanosta, kun Kreikka saapuu Tampereelle Ratinan stadionille torstaina.

Tuominen ei viimeistellyt maaliakaan Kansojen liigassa Huuhkajien paidassa, vaikka peliaikaa hänelle siunaantui mukavasti Teemu Pukin vierellä. Ei silti hätää. Hyökkääjällä on avunsa.

Tuominen on äärimmäisen työteliäs roolipelaaja, jonka juoksuvoima ja röyhkeys tuovat lisäarvoa Suomen joukkuepelaamiseen. Pukin tavoin Tuominen prässää oikea-aikaisesti, ja on alituinen uhka vastustajan puolustuslinjalle dynaamisella liikkumisellaan.

23-vuotias Tuominen on Pukkia huomattavasti parempi pääpelaaja, joka jaksaa painia ja taistella nöyrästi ja väsymättömästi kakkospalloista fyysisten kreikkalaispuolustajien kanssa. Reippaan kasvatti on likaisen työn tekijä, joka harvemmin juhlii otsikoissa. Silti juuri hänen panoksensa tullee olemaan ratkaiseva.

Positiivista Markku Kanervan ja kumppanien kannalta on se, että Tuomisen vastuu seurajoukkueessa on kasvanut tasaisesti viime viikkojen aikana. Kärkipelaajalla riittää takuulla nälkää ja virtaa.  

Lue myös:

    Uusimmat