Näkökulma: Sebastian Ahon säkenöinnissä ällistyttävä seikka, joka ei toisaalta yllätä lainkaan

Sebastian Aho pelaa NHL-uransa ensimmäisiä pudotuspelejä, mutta suomalaistähden kokemattomuus ei näy kaukalossa. Tämä on tuttua Ahon uralta, kirjoittaa MTV Urheilun Ossi Karvonen. 

Aho ja Teuvo Teräväinen ovat olleet Carolina Hurricanesin ilmiömäisen kevään tärkeimpiä pelaajia. Kolmatta playoff-rupeamaansa pelaava Teräväinen – joka on ehtinyt juhlia jo Stanley Cupia Chicagon paidassa – on iskenyt 11 otteluun tehot 6+3. Ahon lukemat ovat 4+5. 

Nostetaan seuraavaksi esiin muutama yksityiskohta Ahon tähänastisesta pudotuspelikeväästä.

Avauskierroksen seitsemännessä ottelussa Washingtonia vastaan Aho nosti altavastaajan toiveita 1-2-kavennuksellaan. Kyseisen alivoimamaalin lisäksi Aho summasi teholukeman +3 toisessa jatkoerässä tulleessa voitossa.   

Toisen kierroksen New York Islanders -sarjasta nousee esiin kaksi hetkeä. Kolmannessa ottelussa Aho katkaisi Islanders-vahdin purkukiekon ilmasta ja syötti Justin Williamsin 3-2-voittomaalin. Neljännessä pelissä nähtiin hieman vastaava tilanne, jossa Aho karvasi kiekon vastustajan maalin takana ja käynnisti Teräväisen 2-1-osumaan johtaneen kuvion. 

Aho teki sekä kolmenteen että neljänteen kamppailuun pisteet 1+1. 

– "Sea bass" (Aho) opettelee vielä. On hienoa, että nuoret pelaajamme saavat näitä kokemuksia. En ehkä odottanut tällaista menestystä nuorilta pelaajiltamme. Totuttelu pudotuspeleihin kestää yleensä jonkun aikaa, sillä nämä ovat täysin eri pelejä. He kasvoivat Washington-sarjassa ja jatkavat kasvamistaan, mikä on upea juttu, Carolinan päävalmentaja Rod Brind'Amour kommentoi konferenssifinaalipaikan varmistaneen voiton jälkeen. 

Kyllä, Aho opettelee vielä.  

Mutta kuten Aho on niin moneen kertaan jo urallaan näyttänyt, hän pystyy niin sanotussa opetteluvaiheessakin tekemään jäätävän kovaa tulosta. Hän on aina selättänyt uuden haasteen. 

Tämä nähtiin ensimmäisenä Kärppien liigajoukkueessa. Sitten Nuorissa Leijonissa, jonka hän johdatti MM-kultaan hänelle vieraammalla sentterin paikalla. Sitten tuli aikuisten maajoukkueen ja NHL:n vuoro. 

Tällä NHL-kaudella Aho pelasi ensi kertaa täysipainoisesti sentterinä, ja tuloksena oli tehoennätykset joka saralla. Ei pöllömmin 21-vuotiaalta.  

Ja mikä parasta, Aho opettelee vielä.  

Lue myös:

    Uusimmat