Seurahistoriaa ja NHL-harvinaisuuksia – Carolina Hurricanesin murskaetenemisessä hämmästyttäviä piirteitä

Carolina Hurricanesin eteneminen jääkiekon NHL:n itäisen konferenssin finaaleihin suoraan neljässä ottelussa sisälsi monia tilastoharvinaisuuksia. 

Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen summasivat molemmat tehot 1+1, kun Carolina kaatoi New York Islandersin 5-2 jatkopaikan tuoneessa 4. ottelussa

Hurricanesin suoritus oli monella tapaa harvinainen ja ennätyksellinen. 

Ensinnäkin Carolina saavutti 4-0-sarjavoiton ensimmäistä kertaa. Sen pudotuspelihistoriassa on myös hämmästyttävä piirre: seura on päässyt neljästi jatkopeleihin (2002, 2006, 2009 ja 2019) ja edennyt joka kerta vähintään konferenssifinaaleihin. 

Carolinasta tuli 26 vuoteen ensimmäinen seura, joka on voittanut edellisellä kierroksella puhtaasti jatkoon edenneen joukkueen (Islanders pudotti Pittsburghin 4-0) suoraan neljässä ottelussa. Tähän oli aiemmin pystynyt kahdeksan joukkuetta. 

Carolina saavutti puhtaan sarjavoiton kahden voittavan maalivahdin, Petr Mrazekin ja Curtis McElhinneyn, voimin. Tähän oli yltänyt vain kaksi joukkuetta viimeisen 29 vuoden aikana. 

McElhinneystä tuli myös Carolinan ja sitä edeltäneen Hartford Whalersin seurahistorian vanhin maalivahti, joka on torjunut pudotuspelisarjan ratkaisuvoiton. McElhinneyllä on ikää 35 vuotta ja 345 päivää. 

Carolina kohtaa seuraavalla kierroksella joko Bostonin tai Columbuksen. Niiden keskinäinen sarja on tilanteessa 2-2. 


Lue myös:

    Uusimmat