Näkökulma: NHL:n suomalaiskolmikko luomassa huikeaa sankaritarinaa – imeekö länsirannikko Kanada-maljan lisäksi puoleensa Stanley Cupin?

3:39
Tulosruudussa NHL-välähdys Bostonin ja Islandersin ottelusta.

Montreal Canadiens on NHL:n superyllättäjä, joka on voittanut jo seitsemän ottelua putkeen ja varmistanut paikkansa neljän joukossa. MTV Urheilun Marko Leppänen herkuttelee kolmella hienolla suomalaistarinalla.

Ennen pudotuspelejä suurimmat suomalaisodotukset lepäsivät Coloradon Avalanchen ja Carolina Hurricanesin suomalaisten varassa. He ovat elossa edelleen, mutta nämä Montrealin mainiot muskettisoturit ovat lyöneet yllättävää kiilaa.

Klassinen ”vaikeuksista voittoon” -mittaristo näyttää nyt vahvasti punaista Montreal Canadiensin kohdalla.

Jos SM-liigan huipennus keskittyi länsirannikolle Lukon ja TPS:n ansiosta, voi olla, että Stanley Cupkin on tunkeutumassa samoille seuduille: kaksi kertaa Poriin (Jesperi Kotkaniemi ja Joel Armia) ja kerran Turkuun (Artturi Lehkonen).

***

Kaikkihan sen tiesivät, että kun NHL:n pudotuspelien tässä vaiheessa Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemellä on enemmän maaleja kuin Sidney Crosbyllä, Connor McDavidilla ja Auston Matthewsilla yhteensä.

Kotkaniemi on osunut neljä kertaa, kun kyseiset maailmantähdet saivat jokainen aikaiseksi pudotuspeleissä yhden maalin.

Maalimäärääkin hienompi on se tapa, jolla Kotkaniemi on pelannut itsensä takaisin kiekkokartalle. Alkukauden visiitti kasvattajaseura Porin Ässiin oli floppi, joka olisi jättänyt henkiset arvet ainakin heikkohermoisemmalle urheilijalle.

Kotkaniemen luistelu vaatii edelleen terävöittämistä eikä hän ole missään nimessä valmis pelaaja, mutta on hienoa, että hän näyttää nauttivan jälleen jääkiekkoilusta. "Taikinajalka" on löytänyt hyvin paikkansa kolmosketjusta Paul Byronin ja Josh Andersonin keskeltä.

***

Joel Armian kauteen tuli paha notkahdus tammikuussa, kun Tyler Myers taklasi hänelle aivotärähdyksen järjettömällä niitillä.

Armia toipui pahannäköisestä tilanteesta ja on päässyt jälleen tasolleen. Vankkaan pelikuntoon palautuminen noin kovan tärskyn jälkeen ei ole mikään itsestäänselvyys.

Armia on tehnyt Kotkaniemen tapaan jo neljä maalia pudotuspeleissä. Näyttää siltä kuin hän pelaisi klooninsa vierellä – veteraanihyökkääjä Corey Perryssä ja Armiassa on paljon samanlaista juonikkuuden ja voiman yhdistelmää.

Armia pelaa 28-vuotiaana uransa parasta jääkiekkoa. Hän hoitaa erinomaisesti rikkovaan roolin ja väläyttelee jo Ässien ajoilta tuttuja kynämiehen taitojaan.

Ja sitten on tämä Artturi Lehkonen.

Lehkonen on ollut ylävartalovamman takia sivussa, ja välillä on käynyt kutsu katsomoon muuten vaan. Hän palasi Jets-sarjan toiseen peliin ja on nakuttanut nyt kolmessa pelissä tehot 2+1.

Lehkonen on prototyyppinen pudotuspelisoturi, joka tunkee väkisin vastustajan maalille. Hänen ohjausosumansa neljännessä toisen kierroksen pelissä oli vintage-Arsia.

Mitä pidemmälle pudotuspelit etenevät, sitä enemmän tämä väsymätön vintiö saa itsestään irti. 

Ja sitä enemmän Montrealin kadut täyttyvät ihmisistä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja