Tuukka Rask joutui outoon paikkaan – Boston työnnettiin kuilun partaalle

Uutisaamun Tulosruudussa välähdys Bostonin ja Islandersin ottelusta.

Jääkiekon NHL:ssä Boston Bruins hävisi New York Islandersille maalimyrskyssä, jossa kiekko heilutti verkkoa peräti yhdeksän kertaa ottelun aikana, viidesti Bostonin maalilla ja neljästi New Yorkin päädyssä.

Bostonin maalia vahtinut Tuukka Rask torjui 12 laukausta, mutta neljä pääsi läpi. Kolmannen erän alussa Rask vaihdettiin yhdysvaltalaiseen maalivahti Jeremy Swaymaniin, joka torjui kahdesti ja päästi yhden laukauksen läpi.

Kentän toinen suomalainen, New Yorkille pelaava Leo Komarov jäi pisteittä. New Yorkin viidestä maalista kolme syntyi ylivoimalla.

Tasakentällisistä 12 laukauksesta Bostonin maaliin Rask torjui 11.

New York johtaa ottelusarjaa nyt 3–2, eli se on vain voiton päässä jatkoon pääsystä.

Tuhoisa toinen erä

Alkupuolella ottelu näytti vielä tasaiselta ja Boston pääsi hyvään vauhtiin tshekkihyökkääjä David Pastrnakin heilutettua New Yorkin verkkoa jo toisella peliminuutilla. New Yorkin kanadalaishyökkääjä Mathew Barzal teki kuitenkin tasoitusmaalin ylivoimalla ennen ensimmäisen erän päättymistä.

Toisessa erässä pelionni kääntyi täysin Bostonia vastaan New Yorkin takoessa kolme maalia Bostonin yhtä kohden. Maaleista kaksi syntyi ylivoimalla.

Bostonin onni näytti kääntyvän kolmannessa erässä ja maaleja syntyi kaksi New Yorkin yhtä kohden, mutta se ei enää riittänyt kääntämään laivan suuntaa.

Bostonin yrittämisen puutteesta tappio ei jäänyt kiinni, sillä New Yorkin maalia vahtinut venäläispelaaja Semjon Varlamov sai todella huhkia. Maalin suuntaan lauottiin kaikkiaan 44 laukausta, joista Varlamov torjui yhdeksän kymmenestä.

Kun joukkueet kohtaavat seuraavan kerran varhain torstaina Suomen aikaa, ovat Bostonin kohtalon hetket käsillä.