Näitä kauneusleikkauksia suomalaiset miehet haluavat – eräs havainto yllätti plastiikkakirurgin: "En ollut huomannutkaan"

Viisi väittämää esteettisistä hoidoista: Ovatko ulkonäöstään huolta pitävät miehet miehekkäitä? 1:44
KATSO MYÖS: Mikael Renwall vastaa viiteen yleiseen väittämään esteettisistä hoidoista.

Tänä päivänä myös miehille tehdään monenlaisia kauneusleikkauksia. Suomalainen plastiikkakirurgi paljastaa niistä yleisimmät.

Plastiikkakirurgi Heikki Kupilla on lähes 30 vuoden kokemus plastiikkakirurgiasta. Hän on työssään nähnyt, kuinka suomalainen kauneuskirurgia on kehittynyt ja mitkä toimenpiteet ovat suosituimpia.

– Miehillä ylivoimaisesti tavallisin toimenpide on silmäluomitoimenpiteet, Kupi kertoo.

Hän arvioi, että suhteessa naisiin, miehille tehdään enemmän alaluomileikkauksia, vaikka yläluomen leikkaus on tavallisin.

– Miehillä monesti koetaan, että raskas alaluomi tekee vähän väsähtäneen ja krapulaisen näköiseksi. Se halutaan korjata. Varsinkin työelämässä nämä ulkonäölliset vaikutukset tulevat nykypäivänä vastaan. Yhtenä indikaattorina on se, että halutaan olla levänneen ja pirteän näköinen työelämässä, Kupi arvioi.

Keskustelun kehityssuunta on oikea

Silmäluomen seutu on yleisin huolenaihe miehille, mutta toiseksi suosituimmasta plastiikkakirurgisesta toimenpiteestä on Kupin mukaan vasta viime vuosina opittu vihdoin keskustelemaan oikealla tavalla.

– Se on osalla miehistä ollut ongelma jo nuoruudesta lähtien, Kupi kommentoi.

Kyseessä on rintojen kasvu, jolloin rintakudos kasvaa tai sinne kertyy rasvakudosta. Se voi saada vartalosta epäsuhdan näköisen.

– Puhutaan siis niin kutsutuista man boobseista tai gynekomastiasta. Sen hoito on aina kirurginen, Kupi kertoo.

Gynekomastiaa voi hoitaa yksityisellä puolella, mutta lääketieteellisin perustein sitä voi myös hoitaa julkisella puolella.

Rasvaimut myös suosiossa

Miesten keskuudessa kolmanneksi suosituin toimenpide ovat erilaiset rasvaimut.

– Ne ovat tasaisesti lisänneet suosiotaan, Kupi kertoo.

Miehillä ei kuitenkaan välttämättä tehdä kovin suuria rasvaimuja, vaan tarkemmin kohdennettuja hoitoja.

– Jos vaikka on treenannut paljon, voi sitä rasvaa silti jäädä joihinkin osiin kehoa. Jos siitä pyrkii pääsemään eroon, niin rasvaimu on kohtuullisen inhimillinen tapa korjata tilannetta, Kupi toteaa.

Miesten suosituimmat toimenpiteet, eli silmäluomen toimenpiteet, rintojen muodonkorjaukset ja rasvaimut ovat yllättäen täysin samat kuin naisten suosituimmat toimenpiteet. Myös Kupi itse yllättyy tajutessaan saman asian.

– En ollut huomannutkaan, mutta näinhän se on, hän toteaa. 

Lue myös:

    Uusimmat