Näitä ikonisia kappaleita niiden tekijät itse halveksuvat

Radioheadin Creep, The Who'n Pinball Wizard, Led Zeppelinin Stairway to Heaven ja Nirvanan Smells Like Teen Spirit ovat vetäneet stadionit täyteen, mutta niiden tekijät olisivat ehkä joskus mieluummin vetäneet ne vessanpöntöstä alas. Cracked.com ja spinner.com kertovat, miksi hitit ovat saaneet esittäjänsä jopa poistumaan lavalta.

Radiohead – Creep

Radioheadin keulamies Thom Yorke ei pitänyt siitä, että yhtyeen maailmanlaajuiseen kuuluisuuteen ampaisu oli vain yhden kappaleen ansiota. Jotkut tulivat bändin konsertteihin pelkästään Creepin kuullakseen ja poistuivat heti sen jälkeen. Lisäksi ihmiset yhdistivät Yorken itsensä lauluun: uskottiin, että juuri hän oli se yksinäinen ja masentunut henkilö, josta siinä kerrottiin. Yorke alkoi nopeasti halveksua kappaletta, koska se teki hänestä itseinhon mallikappaleen. Yorke jopa nimesi kappaleen uudestaan "Crapiksi" (suomennettuna sonta).

Kun fanit ovat pyytäneet soittamaan Creekiä, Yorke on usein käskenyt heitä häipymään tai rynnännyt itse pois lavalta muita vajaaälyisiksi haukkuen. Bändi on jopa pyytänyt kanssaan kiertäneitä muita yhtyeitä soittamaan kappaletta heidän puolestaan.

The Who – Pinball Wizard

The Who'n kitaristi ja lauluntekijä Pete Townshend on kuvaillut Pinball Wizardia kamalaksi, kaikkein kömpelöimmäksi tekstinpätkäksi, jota on koskaan tehnyt. Kappale sisällytettiin levylle viime hetkellä, jotta musiikkimaailman vaikutusvaltaisimpiin kriitikoihin kuuluva Nik Cohn antaisi heille hyvät arvostelut – pinball tarkoittaa suomeksi flipperiä, ja Cohn oli pelin fani.

Led Zeppelin – Stairway to Heaven

Led Zeppelinin solisti Robert Plant vihasi Stairway to Heavenia ja kutsui sitä "siksi kirotuksi hääbiisiksi". 1970-luvun loppuun mennessä Plant oli niin kyllästynyt kappaleen laulamiseen, että hän on myöhemmin kertonut saaneensa siitä ihottumaa.

Plantin mielestä Stairway to Heaven kalpeni vertailussa bändin muuhun tuotantoon. Häntä ärsytti, että toimittajat eivät silti halunneet puhua juuri muusta, ja että fanit tulivat kappaleen suhteen lähes pakkomielteisiksi etsien siitä piilotettuja merkityksiä.

Plantin inho kappaletta kohtaan oli niin kova, että suunnitelmat Led Zeppelinin paluukeikoista eivät toteutuneet vuosikymmeniin – Plant ei yksinkertaisesti halunnut joutua esittämään kappaletta joka ilta. Kun eräs yhdysvaltalainen radiokanava ilmoitti, ettei se enää koskaan soittaisi kappaletta, Plant lahjoitti kanavalle rahaa.

Nirvana – Smells Like Teen Spirit

Smells Like Teen Spirit teki Nirvanan jäsenistä rikkaita ja kuuluisia. Ehkä juuri sen takia yritysvastaisenakin tunnettu solisti ja kitaristi Kurt Cobain kyllästyi siihen. Cobainin kerrotaan pitäneen kappaletta taiteellisen moraalin tuhoajana ja lähes hävenneen sen soittamista. Muusikon mielestä ihmiset keskittyivät liikaa tähän yhteen kappaleeseen.

Lähteet: Cracked.com, Spinner.com

Studio55.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja