Naisten orgasmista kertova mainos kiellettiin, mutta "penismainos" sai jatkaa – yhtiö syyttää seksismistä

Seksileluyritys aikoo haastaa New York Cityn joukkoliikenne-elimen oikeuteen, koska se ei hyväksynyt naisille suunnattuja seksilelumainoksia erektiohäiriölääkkeitä ja rintaleikkauksia mainostavien kuvien rinnalle.

New York Cityn metromatkustajat saattavat työmatkallaan törmätä erektiohäiriömainokseen, jossa penistä kuvaa "löysä" kaktus. He eivät kuitenkaan pääse näkemään naisille suunnattua seksilelumainosta – se kun oli "liian seksiorientoitunut", kertoo Inquirer.

Seksileluyritys aikookin nyt vaatia oikeutta mainoksilleen oikeusteitse. Brooklynissä sijaitseva Dame Products valmistaa seksileluja naisille, mutta väittää nyt joutuneensa "seksistisen" kaksoismoralismin uhriksi.

"Menemme oikeuteen suistaaksemme seksismin pois raiteilta"

Paikallinen joukkoliikenneviranomainen ei hyväksynyt naisille suunnattua mainosta kulkuvälineisiin.

– Heidän viestinsä oli tämä: paljon tilaa on tarjolla erektiohäiriömainoksille, mutta ei lainkaan innovaatioille, jotka tekisivät seksistä nautinnollista naisille. Joten me menemme oikeuteen suistaaksemme seksismin pois raiteilta, Dame kommentoi nettisivullaan.

Naisen orgasmista tilastoja kertova, kielletty mainos vasemmalla. Hyväksytty erektiomainos oikealla. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Kampanja oli jo alustavasti hyväksytty

Dame haki lupaa mainostaa seksileluja kesällä 2018 ja sai alustavan hyväksynnän kampanjalle syyskuussa.

– Palautteen jälkeen teimme paljon työtä kehittääksemme hyvää makua osoittavan, tasapainoisen kampanjan, jossa on todistuksia asiakkailtamme, jotka rakastavat lelujamme ja haluavat kertoa ihmisille niistä.

Kampanja kuitenkin hylättiin, koska säännökset kieltävät mainonnan "seksuaalisesti orientoituneilta" yrityksiltä.

Näin joukkoliikenne vastaa

Dame kehottaa tukijoitaan ottamaan kantaa ja jakamaan kuvia mainoksista hashtagilla #DerailSexism, suomeksi "ajetaan seksismi raiteiltaan".

Joukkoliikenteestä vastaava Metropolitan Transit Authority on julkaissut tiedotteen, jossa toteaa, ettei sen mainontapäätöksiä ohjaa sukupuoli tai muulla perusteella tapahtuva syrjintä.

Mainokset kiellettiin, koska yritys niiden takana oli seksuaalisesti orientoitunut.

"Ne mainostavat erektiohäiriölääkettä sloganin 'kovasta on tehty helppoa' alla"

Joukkoliikenteessä on aiemmin nähty esimerkiksi kondomimainoksia, erektiohäiriöiden hoitoon liittyviä mainoksia ja rintoihin liittyvän plastiikkakirurgian mainoksia.

– Kuvittele, että olet nainen, joka seisoo MTA:n metrovaunussa. Katso vasemmalle ja näet fallisia kaktuksia sekä löysänä että erektiossa, ja ne mainostavat erektiohäiriölääkettä sloganin "kovasta on tehty helppoa" alla. Katso oikealle ja silmiisi osuu mainos "Kyng-kokoisista" kondomeista kiiltävissä foliopaketeissaan, Dame kuvailee valituksessaan oikeudelle.

– Vastapäätä on kuva naisesta keskivartalo paljaana ja rintaliivit näkyvissä läpinäkyvän paidan alla. Mainoksessa, joka mainostaa naisten libidolääkettä, lukee: "Kiihottunut. Omilla ehdoillasi". Ja juuri yläpuolella on seksimuseon mainos, jossa on alastomia pakaroita tai naisia tanssimassa huoneessa, joka on täynnä pumpattavia muovirintoja.

Kuvia Damen kampanjasta ja mainoksista, joita ei kielletty. Selaa kuvia nuolilla. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Damen valitus luettelee runsaasti lisää esimerkkejä mainoksista, joita esitellään metroissa ja busseissa sekä aikuisille että lapsille. Seassa ei kuitenkaan ole Damen omaa kampanjaa.

Hims, jonka "penisaiheinen" erektiohäiriölääkemainos hyväksyttiin, on ilmoittanut tukevansa Dame Productsia sataprosenttisesti.

Lue myös:

    Uusimmat