Naista syytetään uskomattomasta petosvyyhdistä – väitti aviomiehensä saavan Googlelta satoja miljoonia, väärensi Nokia-pomojen allekirjoitukset

Pirkanmaan käräjäoikeudessa on käsiteltävänä poikkeuksellinen petosten sarja, jossa syytettynä oleva nainen huijasi rahaa useilta ihmisiltä. Asianomistajina jutussa ovat muun muassa Nokia ja Google, joiden johtajien allekirjoituksia nainen tehtaili väärennettyihin asiakirjoihin.

Naisen taktiikkana oli lainata rahaa uskottelemalla, että hän oli saamassa erinäisistä projekteista varoja, joilla voisi maksaa velat takaisin.

Summissa ei ollut kysymys ihan karkkirahoista. Nainen väitti huijatuille, että Google oli ostanut hänen aviomiehensä kehittämän järjestelmän oikeudet peräti 500 miljoonalla eurolla. Syytetty väärensi asiakirjaan Google Finland Oy:n maajohtaja Anni Ronkaisen allekirjoituksen. Näin hän sai maalattua perheensä tulevasta taloustilanteesta varsin valoisan kuvan ihmisille, joilta lainasi rahaa.

Tämä ei vielä riittänyt. Nainen väitti myös, että Nokia olisi maksamassa hänelle ja toiselle henkilölle palkkioina 140 miljoonaa euroa. Tähän paperiin nainen väärensi Olli-Pekka Kallasvuon nimikirjoituksen.

Syytetty väitti lisäksi, että hänen aviomiehensä olisi saamassa Nokian osakkeita 90 miljoonan arvosta. Hän väärensi maksusopimukseen Kallasvuon nimen lisäksi tuolloisen toimitusjohtajan Stephen Elopin allekirjoituksen.

Vetosi omaan hätäänsä

Nainen laati useita muitakin asiakirjaväärennöksiä. Hän maustoi huijatuille syötettyä tarinaansa vetoamalla erilaisiin sairauksiin, heikkoon rahatilanteeseen ja hädänalaiseen asemaansa.

Naisen epäillään lähettäneen asianajaja Heikki Lampelan nimissä tekstiviestejä, joissa vakuuteltiin, että rahat kilahtavat pian tilille. Lampelalla ei ollut viestien kanssa mitään tekemistä. 

Syytetty sai huijattua kahdelta muulta naiselta useita kymmeniätuhansia euroja, joista toinen otti rahojen lainaamista varten pikavippejä. Rahat syytetty kulutti muun muassa oman ja aviomiehensä hotelliasumiseen ja maksoi pois vanhoja velkojaan.

Naista syytetään nyt törkeistä petoksista ja väärennöksistä. Syyttäjä vaatii naiselle vankeusrangaistusta, mutta aviomiestä vastaan syytteitä ei nostettu. Nainen kiistää syytteet pääosin.

Syytteistä ensimmäisenä kertoneen Ilta-Sanomien mukaan nainen kuuluu tunnettuun muotivaikuttajaperheeseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja