Mainos

Näistä syistä auto kannattaa ostaa käytettynä

Vaikka uuden auton ostaminen onkin houkuttelevaa, ei se ole aina järkevää. 

Uuden auton omistamiseen liittyy monia mukavia asioita. Takuunalaisella autolla on ainakin ajatuksen tasolla edessään paljon huolettomia kilometrejä ja onhan se mukavaa tietää, ettei autolla ole ainakaan kukaan rällännyt.

Uutta ei kuitenkaan saa halvalla. Ja vaikka sivuutettaisiin uuden auton hankintahinta, jäljelle jää vielä lukuisia syitä, miksi käytetty on monessakin mielessä parempi vaihtoehto.

Merkittävin syy sille, miksi uutta autoa ei kannata ostaa, on sen arvon erittäin nopea aleneminen. Auto ei ole käytännössä koskaan hyvä sijoitus, mutta uusissa autoissa arvo alenee huomattavasti nopeammin kuin käytetyissä. Ensimmäiset 50 000 kilometriä ovat kaikkein kalleimmat.

Uusi auto ei tarkoita, että siinä ei voisi olla mitään vikaa. Itse asiassa monissa uusissa autoissa, erityisesti täysin uusien mallien ensimmäisissä yksilöissä, voi olla hyvinkin paljon vikoja. Mikäli autoa on huollettu asianmukaisesti, on näistä vioista yleensä päästy eroon viimeistään ensimmäisessä isommassa huollossa.

Käytettyjen markkinoilla on enemmän valinnanvaraa, mikäli sinulla riittää kärsivällisyyttä odotella. Uuden auton ostajan on tyytyminen siihen, mitä valmistaja sillä hetkellä haluaa tarjota, mutta käytetyissä valikoima on suurempi. Jos haluat esimerkiksi manuaalivaihteiston tiettyyn malliin, ei sitä välttämättä ole saatavilla uusimpaan sukupolveen.

Rahaa säästyy todennäköisesti myös vakuutusmaksuissa. Uuden, etenkin leasing-sopimuksella hankitun auton vakuutusmaksut voivat olla valtavasti paljon suuremmat kuin muutaman vuoden vanhassa yksilössä.

Lähde: CarBuzz

***

0:45

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.