Näistä asioista suuria menetyksiä kohdannut Vuokko Hovatta sai surun keskellä voimaa jatkaa

Vuokko Hovatta vanhenee näyttämön lavalla, mutta laulu raikaa - miltä 30 vuotta vanhempi minä tuntuu? 15:50
Katso koko haastattelu: Vuokko Hovatta vanhenee näyttämön lavalla, mutta laulu raikaa – miltä 30 vuotta vanhempi minä tuntuu?

Vuokko Hovatta on kohdannut elämänsä aikana suuria menetyksiä. Hän kertoi Viiden jälkeen -erikoishaastattelussa, mitkä asiat ovat auttaneet häntä jaksamaan eteenpäin. 

Ultra Bra -yhtyeestä tutuksi tullut laulaja ja näyttelijä Vuokko Hovatta vieraili maanantaina 15. maaliskuuta Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa. Hovatta kertoi haastattelussa muun muassa tähdittämästään Forever Young -näytelmästä ja Ultra Bra -yhtyeestä, mutta myös elämänsä suurista menetyksistä.

Hovatan esikoistytär menehtyi synnytyksessä ja hänen puolisonsa, muusikko Zarkus Poussa kuoli kahdeksan vuotta sitten sairauskohtaukseen ollessaan vain 40-vuotias.

Hovatta nimesi haastattelussa asioita, joista hän löysi surun keskellä voimaa jatkaa eteen päin. Näitä olivat ystävät, perhe ja läheiset sekä yhdessäolo. Muistakin asioista kuin menetyksestä puhuminen. Kirjallisuus, teatteri ja elokuvat. 

– Kokemukseni on, että päästäkseen eteen päin pitää surun tilalle saada jotain muuta, jotta surun kanssa oppii hengittämään ja se asettuu johonkin kohtaan, Hovatta kertoi.

– Se (suru) on siellä aina, mutta se elää minulla tällä hetkellä sellaisessa rauhan tilassa. En saa enää hysteerisiä kohtauksia esimerkiksi päivittäin, kuten aluksi, hän jatkoi.

Yllä olevalta videolta näet Hovatan koko haastattelun, jossa hän muun muassa kertoo pian koittavasta valmistumisestaan sekä Ultra Bra -yhtyeen viimeisen keikan jälkimainingeista.

Lue myös:

    Uusimmat