Naiset väsyvät seksipartnereihinsa nopeammin kuin miehet – asiantuntijalta villi ehdotus: Anna tänä jouluna vaimollesi lupa pettää!

Mitä jos parisuhteen ja avioliiton ongelmiin olisi muitakin vaihtoehtoja kuin tyytymättömyys ja uskottomuus? Yhdysvaltalainen kirjailija ehdottaa yhteisymmärryksessä sovittua avointa suhdetta.

Kirjailija Wednesday Martinin mukaan lähes kaikki, mitä uskomme tietävämme naisista, himosta ja epäuskollisuudesta ei pidä paikkaansa. Yksiavioisuus saattaakin olla itse asiassa hankalampaa naisille kuin miehille, minkä vuoksi Martin ehdottaa, että vaimolle voisi antaa joululahjaksi luvan pettää, kertoo uusiseelantilainen Stuff -sivusto.

Naiset väsyvät seksipartnereihinsa nopeasti

Martin selittää, että yleisen harhaluulon vastaisesti naiset väsyvät seksipartnereihinsa nopeammin kuin miehet ja kaipaavat yhtä paljon seksuaalisia seikkailuja ja uutuutta kuin miehetkin, elleivät jopa enemmänkin.

Martin kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan miesten seksuaalinen halu parisuhteessa vähentyi hiljalleen seitsemän vuoden aikana, kun taas naisten halut laskivat merkittävästi ensimmäisen ja neljännen vuoden välillä.

– Ennen olisimme voineet todeta, että se johtuu siitä, että naiset pitävät seksistä vähemmän kuin miehet. Uusi tutkimusaineisto auttaa meitä kuitenkin ymmärtämään, etteivät naiset pidä seksistä sen vähempää kuin miehet, vaan että miehet ovat parempia haluamaan sitä, mitä heillä jo on, kun taas naiset kamppailevat sen kanssa, että partneri on aina uudestaan ja uudestaan sama, Martin kertoo sivustolle.

Mitä tehdä jos intohimo on kadonnut suhteesta kokonaan? Artikkeli jatkuu videon alla.

Ihmisillä tulisi olla enemmän vaihtoehtoja

– Mielestäni ihmisten pitää alkaa luoviksi, jos tahtovat pysyä yhdessä pidemmän aikaa ja myöntää, että yksiavioisuus on hankalaa. Luulen, että kun myönnämme sen, moni ihminen helpottuu, Martin pohtii.

Asian myöntäminen on yksi asia, mutta sen päättäminen, miten kannattaisi toimia on ihan toinen seikka. Saati sitten se, miten sulavasti kahvin lomassa saa ehdotettua suhteen ulkopuolisia seksisuhteita.

Tutkimusten mukaan joka viides britti on paljastanut pettäneensä puolisoaan. Martinin mukaan ihmisillä tulisi olla enemmän vaihtoehtoja kuin pysyä tyytymättömänä suhteessa tai pettää puolisoaan ja toivoa, ettei jää kiinni.

Yhteisymmärrykseen perustuva moniavioisuus tai avoin suhde ei tietenkään sopisi kaikille.

– Jotkut ihmiset se ajaisi aivan hulluiksi ja olisi vain todella huono idea, Martin linjaa ja ehdottaa sen sijaan kipinän palauttamista jo olemassa olevaan seksielämäänsä.

Naisten seksuaalisuus keskiöön

Jos kuulostaa liian radikaalilta antaa vaimolleen tai puolisolleen lupa pettää, kannattaa ainakin mahdollistaa keskustelu yksiavioisuudesta ja sen haasteista.

Martinin mukaan turhat avioerot voitaisiin välttää, jos pariskunnat keskustelisivat avoimemmin ja pohtisivat ratkaisuja ongelmiin. Naisten seksuaalisuudesta puhuminen voisi Martinin mukaan muuttaa myös yhteiskunnan valtasuhteita.

– Jos saamme nautinnon vallankumouksen ja alamme laittaa naisten mielihyvän seksuaalisen universumimme keskustaan, se saattaa muuttaa ihmissuhteita myös makuuhuoneen ulkopuolella. Ainakin toivon niin, saa nähdä, Martin toteaa.

Lähde: Stuff 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja