Mainos

Naisen nännilävistys johti hengenvaaraan: "Luulin todella kuolevani"

Nainen menetti rintansa verenmyrkytykseen johtaneen infektion seurauksena. Oli lähellä, ettei nännilävistys vienyt myös hänen henkeään. 

Yhdysvaltalainen Nikki Belza, 33, otti ensimmäisen rintaimplanttinsa 21-vuotiaana. Suurennukset eivät jääneet tähän, vaan kaikkien näiden vuosien aikana nainen on suurentanut rintojaan A-kupista DDD-kuppiin, ja käyttänyt rintavarustuksensa korjailuun lähes 20 000 euroa.

Aiemmin tänä vuonna nainen otti myös nännilävistyksen, joka muodostui hänen kannaltaan kohtalokkaaksi päätökseksi. 

Miehen kurkkukipu oli aiheuttanut infektion

Kuukausi sen jälkeen, kun baarimikkona työskentelevän Belzan nännilävistys oli revennyt töiden lomassa, naisen olo heikkeni nopeasti. Tärisevä ja hallitsemattomasti käyttäytyvä nainen jouduttiin kiidättämään sairaalaan kesken työpäivän.

Lääkärit epäilivät oireiden johtuneen huhtikuisesta rintaleikkauksesta, ja he kotiuttivat hänet heti samana päivänä. Seuraavana päivänä naisen ruumiinlämpö kohosi kuitenkin yli 40 asteeseen, ja hän joutui uudelleen sairaalahoitoon.  

Tällä kertaa lääkärit totesivat naisen kärsivän vakavasta verenmyrkytyksestä. Belza oli saanut tietämättään muutama viikko aiemmin streptokokkitartunnan miehensä kurkkukivun seurauksena. Bakteerit olivat lääkäreiden mukaan tunkeutuneet hänen vasemman rintansa kudoksiin aiheuttaen infektion. Infektiota vastaan taisteleva keho kehitti lopulta itselleen vakavan verenmyrkytystilan

Kirurgit joutuivat poistamaan rinta-implantin pelastaakseen naisen hengen. 

– Luulin todella kuolevani ja tiesin, että rinnan poistaminen olisi ainoa tapa pelastaa henkeni. Mutta kun heräsin leikkauksen jälkeen, en voinut katsoa alas rintaani.

Belza toivoo saavansa uuden implantin puolen vuoden kuluessa, mutta tällä hetkellä hän keskittyy täysin toipumiseen. Naisen immuunijärjestelmä on edelleen niin heikko, ettei uusien implanttien ottaminen tule vielä vähään aikaan kysymykseenkään. Belza kertoo olevansa järkyttynyt siitä, että niinkin yksinkertainen toimenpide kuin lävistys voi johtaa tappavan infektion syntymiseen.

– Rintani ei näyttänyt epänormaalilta, se oli hieman turvonnut, mutta vahinko oli tapahtunut sisällä.

– Lääkärit vakuuttivat minulle, että rintaimplantit eivät liittyneet verenmyrkytykseen, mutta on hyvin tärkeää tiedostaa, että mikä tahansa käsittelemätön infektio voi johtaa verenmyrkytykseen, Belza kertoo.

Muistathan tutkia rintasi säännöllisesti!


Lähde: CatersNews, MVPhotos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja