Mainos

Nainen puhdisti kielensä kuukauden ajan – yllättyi tuloksista: "Olin heti koukussa"

Kun peset hampaitasi, muistatko harjata myös kielen?

Muistatko harjata myös kielen hampaita pestessäsi? Harva huoltaa kieltä erikseen, vaikka erityisiä kielenpuhdistajiakin on olemassa. Organic life -sivuston Allison Young päätti selvittää, voiko puhdistamisesta todella olla hyötyä. Hän käytti kielenpuhdistajaa kuukauden ajan, koska törmäsi jatkuvasti sen hyötyjä hehkuttaviin teksteihin netissä.

Erityisen puhdistajan lisäksi kieltä voi puhdistaa myös hammasharjalla tai vaikka ruokalusikalla. Young kaapi kielensä puhtaaksi 7–10:llä takaa eteen suuntautuvilla vedolla joka aamu ennen hampaiden pesemistä, tai edes veden juomista. Hän putsasi kielen myös iltaisin.

– Olin heti koukussa, Young tunnustaa.

Koe on suoritettu jo vuonna 2016. Sen jälkeen tekstin on jakanut esimerkiksi Men's Health -lehti.

Näin kielen putsaaminen vaikutti:

Kielen vaalea peite katosi. Kielen pinnalla olevaa valkeaa "töhnää" kutsutaan katteeksi. Se on samaa bakteeripeitettä kuin hampaissa.

Päivä alkoi terveellisesti! Youngin mukaan päivän aloittaminen terveelliseksi koetulla tavalla antoi hänelle saavuttamisen tunteen. Positiivinen olo jatkui koko päivän, ja hän huomasi syövänsä terveellisen aamupalan, muistavansa vitamiinit ja juovansa vettä. Myös hampaidenhoitorutiini piteni.

Hengityksen tuoksu parani. Youngin mukaan kielen päällä on kertymiä, jotka aiheuttavat kamalaa hajua hengityksessä. Kieli voikin olla syy pahanhajuiseen hengitykseen eli halitoosiin.

Suu tuntui puhtaammalta. Young tunsi suunsa olevan puhdas kuin hammaslääkärin jäljiltä. Erään tutkimuksen mukaan kielen puhdistaminen vähentää plakkia aiheuttavien bakteerien määrää suussa. Hammaslääkäri kehuikin Youngin suun kuntoa seuraavalla käyntikerralla.

Makuhermotkin muuttuivat. Youngin mukaan mansikat maistuivat kokeen myötä makeammilta ja suolakin suolaiselta. Journal of Clinical Periodontology -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan maun kokeminen paranee vain kahden viikon kielenpuhdistuksen jälkeen.

Terveystietoisuus parani! Youngin mukaan kieleen keskittyminen sai hänet huomaamaan, jos kieleen kertyi jäämiä. Tämä saattoi olla merkki esimerkiksi stressistä.

***

2:18


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.