Mainos

Nainen ottaa kantaa roolimalleihin: ”Tarvitsemme lihavan prinsessan”

Eräs nainen toivoo, että yhä useampi lapsi voisi löytää prinsessoista samaistumisen kohteita – ei pelkästään kateuden aiheita. 

On olemassa muutamia asioita, jotka yhdistävät lähes kaikkia Disneyn prinsessoja; he ovat pukeutuneet hyvin, he omaavat musikaalisia lahjoja – ja heidän kaikkien voidaan sanoa olevan melko hoikkia. Tämä on asia, johon eräs itsevarmuuden puolestapuhuja haluaa nyt puuttua. Michelle Elman julkaisi Instagramissa kuvan itsestään ja ystävästään prinsessapukuihin pukeutuneina puhuttelevan kuvatekstin kera.

– Me tarvitsemme lihavan prinsessan, Elman toteaa.

– Kasvoin Disneyn kanssa ja sydämeni murtui hieman. Yksikään heistä ei näyttänyt minulta, nainen kertoo hoikkien prinsessojen vaikutuksista häneen.

Prinsessat määrittelevät lapsille kauneuden

Elmanin mukaan hoikat prinsessat ovat kauneuden ruumiillistumia, mikä ei välttämättä ole lainkaan hyvä asia. Prinsessojen synnyttämät roolimallit voivat vaikuttaa nuoriin lapsiin enemmän kuin moni aikuinen tulee ajatelleeksi. 

– Vaikka olin nuori tyttö, opin nopeasti, etten ollut kaunis, Elman kertoo. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Kuinka ihmeellistä olisi, jos sen sijaan, että kasvavat lapset sanoisivat: ”Haluan näyttää häneltä”, he voisivatkin sanoa: ”Vau, hän näyttää aivan minulta!”. Kuinka ihmeellistä olisi, jos hoikkuus ei olisikaan kauneuden ruumiillistuma ja asia, joka aiheuttaisi pikkutytöille kateutta? Elman kyselee.

Lisäksi nainen mainitsee, että hänellä oli lapsena hyvin vaikea löytää prinsessa-asuja, jotka olisivat sopineet hänen kokoiselle lapselleen. Samat ongelmat ovat jatkuneet lapsuudesta aina aikuisuuteen saakka.

Aikuisille sopivaa prinsessa-asua juhlia varten etsiessään Elman törmäsi jälleen yhteen uuteen ongelmaan. Hän olisi halunnut pukeutua juhlia varten Jasminen asuun, mutta naisen mukaan vielä tänäkään päivänä ei tunnu ole hyväksyttävää, että ylipainoiset vetäisivät päälleen napapaidan. Tähänkin asiaan hän kaipaa muutosta. 

***

0:10

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.