Nainen nukkui synnytyksen jälkeen kaksi viikkoa putkeen – unohti saaneensa lapsen

Tuore äiti koki sairaalassa elämänsä yllätyksen. Harvinaisesta sairaudesta kärsivä äiti oli nimittäin unohtanut synnyttäneensä. 

Vauva-aika on monelle äidille erityistä aikaa, mutta aivan kaikki eivät tästä ajasta pääse nauttimaan. Yksi heistä on englantilainen 24-vuotias Jody Robson, joka unohti vastasyntyneen vauvansa pian, sillä hän vaipui synnytyksen jälkeen unenomaiseen tilaan kahden viikon ajaksi.

Yllättyi, että raskausmaha oli kadonnut

Uneen vaipuminen ei johtunut synnytyksestä, vaan harvinaisesta Kleine-Levinin-syndroomasta, joka aiheuttaa muun muassa liikaunisuutta. Tämä Prinsessa Ruususen tautinakin tunnettu syndrooma voi vaivuttaa kantajansa unten maille jopa viikkokausiksi. Nukkumista seuraa lisäksi pitkä, transsia muistuttava jakso.

Jody Robson synnytti lapsensa tässä unenomaisessa tilassa, jonka jälkeen hän nukahti välittömästi uudelleen. Herättyään hän kertoo yllättyneensä siitä, että hänen raskausmahansa oli kadonnut. Vaikka unikohtaukset ovatkin yleisiä, Robson uskoo synnytyksen aikana sattuneen kohtauksen olleen hänen elämänsä vaikein. 

Robson kertoo, että unijaksot eivät ole pelottavia, mutta sopeutuminen takaisin normaaliin elämään tuntuu usein haastavalta. Tuore äiti pelkää myös sitä, että hän tulee nukkumaan suuren osan lastensa lapsuudesta. 

Harvinaiseen sairauteen ei parannuskeinoa

Robson kertoo Daily Mailin haastattelussa sairauden häiritsevän huomattavasti hänen normaalia elämäänsä. Hän on muun muassa nukkunut joulun yli, sekä meinannut myöhästyä omista häistään.

– Olen menettänyt lomia ja siskoni 18-vuotissyntymäpäivän. Minua harmittaa, että en muista synnytyksestä mitään, sillä sen pitäisi olla merkityksellinen hetki elämässä.

Unikohtausten aikana hänen aviomiehensä herättää hänet kaksi kertaa päivässä syömään, juomaan vettä ja käymään vessassa. Robson ei herää kunnolla, vaan toiminnot muistuttavat unissakävelyä, eikä hän myöskään kuule ihmisten puhetta.

Toistaiseksi sairauteen ei ole olemassa parannuskeinoa, vaan Robson voi ainoastaan luottaa siihen, että perhe pitää hänestä huolta kohtausten sattuessa.  

VIDEO: Jody Robson kertoo sauraudestaan Barcroft-tv:n haastattelussa. 

Lähde: DailyMail

Lue myös:

    Uusimmat