Mainos

Nainen luuli kärsivänsä niskasärystä – halvaantui muutamaa tuntia myöhemmin

Vain muutama tunti sen jälkeen, kun nainen oli herännyt niskakipuun, hänen diagnosoitiin halvaantuneen. 

Kun irlantilainen Helen Fincham ei tuntenut enää jalkojaan, nuoren naisen vanhemmat soittivat ambulanssin paikalle. Sairaalassa 21-vuotiaalle naiselle diagnosoitiin harvinainen neurologinen sairaus nimeltä poikittaismyeliitti, joka oli tulehduttanut naisen selkäytimen. 

– Minusta tuli halvaantunut yhdessä yössä. Koko elämäni kääntyi ylösalaisin muutamassa tunnissa, nainen kertoo.

"Ihmiset pitävät monia asioita itsestäänselvyytenä"

Vakavan sairauden oireet alkoivat niskasärkynä, jonka nainen luuli johtuneen huonosta nukkumisasennosta. Pian hän huomasi kuitenkin käsiensä puutuneen ja hengityksensä tihentyneen. Ambulanssilla sairaalaan viety Fincham luuli saaneensa sydänkohtauksen, mutta kun ensihoitajat pyysivät häntä seisomaan, totuus paljastui. Nainen ei tuntenut mitään kaulasta alaspäin.

– Minusta tuntuu edelleen, että olen vain nähnyt unta, eikä tämä ole totta. Vain kaksi viikkoa sitten olin lomalla Ibizalla ystävieni kanssa ja vietin elämäni parasta aikaa, Finchman kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Finchman saa fysikaalista hoitoa päivittäin, mutta vielä ei osata ennustaa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Epävarmasta ennusteesta huolimatta nainen yrittää pysyä positiivisena sekä itsensä että läheistensä vuoksi. 

Yllättäen halvaantunut nainen kehottaa ihmisiä elämään elämäänsä täysillä, sillä koskaan ei voi tietää, mitä elämä tuo tullessaan.

– Ihmiset pitävät monia asioita itsestäänselvyytenä. Minä toivon, että voisin tehdä taas yksinkertaisia asioita, kuten sitoa hiukseni, meikata tai pestä omat hampaani, Finchman kertoo.

Eniten hän toivoo, että jonain päivänä hän pystyisi taas kävelemään. 

Jokaisen meistä tulisi ottaa oppia tämän halvaantuneen naisen elämän asenteesta. 

Katsomo-video ei ole saatavilla


Lähteet: Metro, GoFundMe 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.