Nainen kuoli lihansyöjäbakteeriin syötyään raakoja ostereita

Ostereiden välityksellä elimistöön päätynyt bakteeri maksoi naisen hengen. 

Järkyttävä tapahtumaketju sai alkunsa teksasilaisen Jeanette LeBlancin oltua sukulaisvierailulla yhdessä puolisonsa kanssa. Pian sen jälkeen, kun nainen oli syönyt tarjolla olleita raakoja ostereita, ongelmia alkoi ilmetä. Aluksi oireet, kuten ripuli ja pahoinvointi, tulkittiin perhepiirissä allergiseksi reaktioksi, mutta 48 tunnin kuluessa asiat alkoivat mennä huonompaan suuntaan.

Sairaalaan kiidätetty nainen taisteli elämästään kolmen viikon ajan, mutta valitettavasti se ei riittänyt. LeBlanc kuoli viime lokakuussa hänen elimistöönsä päätyneen lihasyöjäbakteerin seurauksena.

Vibrio-bakteereita tavataan lämpimissä vesissä

Nyt, kuukausia myöhemmin naisen perhe ja ystävät haluavat tuoda naisen tarinan esille varoittaakseen kaikkia ostereissa piilevistä vaaroista.

– Jos olisimme tienneet riskin niin suureksi, uskon, että hän olisi lopettanut ostereiden syömisen, LeBlanci puoliso Vicki Bergquist kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lääkäreiden mukaan bakteeri voi päätyä ihmisen elimistöön joko avoimen haavan tai raakojen merenelävien, kuten ostereiden välityksellä. 

Yhdysvaltojen tartuntatautien valvonta- ja ehkäisykeskuksen mukaan noin sata ihmistä kuolee maassa vuosittain vibrio-bakteerin aiheuttamaan tartuntaan. Tartuntariski on suurin lämpiminä kuukausina aina toukokuusta lokakuuhun. 

Eviran mukaan Itämeri on liian kylmä ja vähäsuolainen, jotta vibriot voisivat elää siinä. Suomessa ei myöskään ole raportoitu vibrio parahaemolyticus -bakteerin aiheuttamia epidemioita.

Lähteet: ABC7, Evira

***

1:08

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja