Nainen ajoi autolla kiviaitaa päin pieni lapsi sylissään: Väitti puolisonsa olleen ratissa – oikeus ei uskonut selityksiä

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi naisen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta tämän ajettua päin liikennemerkkiä ja kiviaitaa niin, että hän piti samalla sylissä pientä lastaan. Naisella ei ollut myöskään voimassaolevaa ajo-oikeutta.

Liikenneonnettomuus tapahtui Espoossa kesäkuussa 2018. Liikennemerkki ja kiviaita vaurioituivat, mutta autossa matkustaneet eivät tuomion mukaan loukkaantuneet.

Nainen kiisti syytteet. Hän väitti, että autoa ajoi hänen puolisonsa, joka oikeudessa otti syyt niskoilleen. He myös kertoivat lapsen olleen takapenkillä turvaistuimessa.

Todistajakertomusten ja todisteiden perusteella oikeus ei kuitenkaan uskonut naisen selityksiä, vaan tuomitsi vuonna 1977 syntyneen naisen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta 50 päiväsakon rangaistukseen, joka tarkoitti hänelle 300 euron seuraamusta.

Tuomio ei ole lainvoimainen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja