Näin voit tehdä vanhasta kännykästäsi kätevän valvontakameran täysin ilmaiseksi

Monelta löytyy laatikoiden pohjalta lojumasta vanhaksi käyneitä kännyköitä, joilla ei ole enää käyttöä.

Vanhoja kännyköitäkin voi kuitenkin edelleen kätevästi hyödyntää kodin langattomina turvakameroina, joiden kautta kotiaan voi tarkkailla milloin ja mistä tahansa.

Teknologiasivusto CNet kertoo yksinkertaiset toimenpiteet vanhan kännykän muuttamiseksi kodin valvovaksi silmäksi. Parasta hommassa on se, että se ei maksa mitään.

Käyttäjän tarvitsee vain asentaa vanhaan ja uuteen kännykkäänsä turvakamerasovellus, joka hyödyntää liiketunistusta ja jonka kautta videota voi striimata tai tallentaa. Sovelluskaupoista löytyy ilmaisia turvasovelluksia alkuun pääsemiseksi.

Turvasovelluksen käyttöönoton jälkeen turvakamerana toimiva kännykkä sijoitetaan halutulle paikalle. Kännykän asentamiseksi on saatavilla erilaisia jalustoja. On syytä huomioida, että videostriimaus kuluttaa tehokkaasti virtaa, joten turvakamerana toimiva kännykkä kannattaa sijoittaa siten, että se saa helposti piuhan kautta virtaa.

Jos haluaa hieman hifistellä, niin turvakamerajärjestelmään voi liittää useitakin kamerakännyköitä ja kameroissa voi käyttää lisäosina saatavia laajakuvalinssejä näkökentän laajentamiseksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja