Näin valmistaudut ensimmäiseen tatuointiisi

Ensimmäisen tatuoinnin ottamista kannattaa harkita tarkkaan. Tärkeintä on löytää omaa persoonaa kuvastava tatuointi ja tekijä, jonka tyyli miellyttää omaa silmää.

Joker The Tattoo Shopin tatuoija Desirée Lundkvist kertoo, mitä kannattaa ottaa selvää ennen ensimmäisen tatuoinnin hankkimista.

Ikäraja

Ikäraja tatuoinnin ottamiselle on 18-vuotta, mutta vanhempien luvalla kuvan voi hankki nuorempanakin.

– Yleensä edellytämme, että nuori tulee vanhemman kanssa varaamaan tatuointiajan. Henkilökorttia voimme kysyä, jos epäilemme, että nuori on alaikäinen, Lundkvist kertoo.

Tyyli

Hyvän tatuoijan löytää helpoiten selailemalla tekijöiden portfolioita. Näin näet, mikä on tatuoijan ammattitaito ja kenen tyyli miellyttää sinua eniten.

– Portfolioita voi nykyään selailla netissä tai käydä paikan päällä tatuointiliikkeissä. Jokaisella tatuoijalla on oma tyyli, Lundkvist sanoo.

On hyvä miettiä, minkälainen tatuointi kuvastaa jotenkin omaa persoonaa. Tällainen tatuointi ei kyllästytä vuosienkaan päästä.

Turvallisuus

Suomessa terveysviranomaiset tarkistavat tatuointiliikkeet, joten hygieniasta ei yleensä kannata olla huolissaan.

– Ulkomailla tai kotonaan tatuoineja tekeviltä kannattaa kysyä, minkälaisia neuloja he käyttävät. Me esimerkiksi käytämme neuloja, joissa koko neulaosa on kertakäyttöinen, Lundkvist selittää.

Allergia

Tatuointivärit voivat aiheuttaa allergiaa, mutta tämä on äärimmäisen harvinaista.

– Kaikki Suomessa käytettävät tatuointivärit ovat allergiatestattuja, eikä niissä pitäisi periaatteessa olla allergisoivia aineita. Yliherkkyys voi kuitenkin tulla, jos olet esimerkiksi eri väreille allerginen. Eniten allergiaa aiheuttaa punainen väri, Lundkvist kertoo.

Vuodenaika

Tatuoinnin voi ottaa minä vuodenaikana tahansa, yhdellä ehdolla.

– Tatuoinnin voi ottaa kesälläkin, jos noudattaa hoito-ohjeita hyvin. Uimista, auringonottoa, saunomista ja kovaa hikoilua kannattaa paranemisen aikana välttää, Lundkvist sanoo.

Valmistautuminen

Operaatioon kannattaa varautua syömällä ja nukkumalla hyvin. Verta ohentavien kipulääkkeiden tai alkoholin käyttö ennen tatuoinnin ottamista ei ole suositeltavaa. Tatuoitavan kohdan puuduttaminen ei niin ikään kannata.

– Kipeänä tatuoijalle voi tulla, mutta kiputuntemus voi silloin olla voimakkaampi. Kivun tunteminen on hyvin yksilöllistä. Usein luun päälle, isoon lihakseen tai kylkeen tehtävä tatuointi sattuu hieman enemmän, Lunkdkvist kertoo.

MTV3

Kuvat: Shutterstock, Kreatista, InnervisionArt

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja