Näin valmistat makoisaa saaristoruokaa Harri Syrjäsen tapaan

10-osaisessa Saaristoruokaa -ohjelmassa ensi vuoden keväällä nähtävä Harri Syrjänen paljasti Makuja.fi:lle, kuinka saaristolaisruokaan saa uuden maukkaan twistin.

Useista ruokaohjelmista sekä muun muassa Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmasta tuttu kokki Harri Syrjänen tutustui uuden ohjelmansa kuvauksissa erilaisiin saaristolaisruokiin ja hehkuttaakin iloisesti niin tavallisen suomalaisen ruoan ja saaristolaisruoan puolesta.

– Niin kuin kaikki muukin suomalainen ruoka, on saaristolaisruokakin mennyt paljon eteenpäin. Oli ravintoloita ja paikkoja, missä standardit oli viety tosi korkealle. Oli myös paikkoja, missä oli tosi perinteistä saaristolaisruokaa. Tosi hyvin tehtyä! Olin tosi ilahtunut, että he tekivät sellaista ruokaa, mitä he osaavat, mies toteaa.

Ruoan parissa lukuisia vuosia työskennellyt kokki kuvaili annoksen, jota voisi tarjoilla muille niin sanottuna perussaaristolaisateriana.

– Kyllä minä varmaan tekisin sekakalakeiton ja sitten saaristolaislimppua. Tarjoisin varmaan myös saaristossa kasvanutta parsaa, yrttejä ja salaatteja, Syrjänen kertoi.

Jälkiruoan mies valmistaisi maustuvista mansikoista. Saaristolaisruokaa on monenlaista ja tulevassa Saaristoruokaa-ohjelmassa mies kertoo tekevänsä kyseistä ruokaa yllättävien raaka-aineiden kera.

– Maustetaan vähän eri tavalla. Käytetään esimerkiksi jotain Lähi-Idän mausteita jossain. Minä arvostan kauheasti raaka-aineen puhtautta ja sen raaka-aineen omaa makua, mutta myös jossain tapauksissa on hyvä tuoda tueksi jotain muita makuja, Harri kuvailee.

Ympäri maailmaa matkustellut kokki ei osaa varmaksi sanoa omaa luottomaustettaan ja kehottaakin kaikkia kokkaamisesta innostuneita maustamaan tilanteen ja tunnelman mukaan.

Saaristoruokaa MTV3-kanavalla keväällä 2014.

(IRA JUVONEN – MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja