Näin uni vaikuttaa seksuaalisuuteemme

Makuuhuone on tarkoitettu kahta asiaa varten: nukkumista ja seksiä. Mutta mitä tehdä, jos et saa riittävästi kumpaakaan?

Työn, lastenhoidon, koiranulkoilutuksen ja sosiaalisten kuvioiden jälkeen energiamme on usein nollassa, kun painamme päämme sänkyyn. Harva kuitenkaan tajuaa, kuinka merkittävää riittävä uni on seksuaalisuutemme kannalta. Unella on vaikutusta sekä halukkuuteemme että seksitaitoihimme.

Tutkimusten mukaan jopa kolmannes avioliitossa olleista kärsii seksiongelmista unihäiriöiden, kuten unettomuuden, väsymyksen tai kuorsauksen takia. Uniongelmat ovat myös tärkein syy tuoreiden äitien haluttomuudelle. Tutkimusten mukaan niin ikään uniapneaa sairastavat kärsivät muita herkemmin haluttomuudesta.

Uniongelmiin voi kuitenkin saada apua. Thedailybeast.com neuvoo, kuinka voit vaikuttaa unen – ja seksisi laatuun.

Nuku varastoon

Tutkimusten mukaan voimme nukkua varstoon. Vuonna 2009 julkaistun tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka nukkuivat ennen tulevaa vähäunista yötä ikään kuin varastoon, kärsivät vähemmän negatiivisista sivuoireista kuin ne, jotka eivät nukkuneet varastoon. Kikkaa voi kokeilla esimerkiksi silloin, kun edessä on kauan kestävä lento kaukomaille tai pitkä työpäivä.

Vältä tietokoneen käyttöä ennen nukkumaanmenoa

Tietokoneen tai television katsominen juuri ennen yöunia voi vaikuttaa unen laatuun, sillä laitteiden keinotekoinen valo voi vaikuttaa melatoniinin tuotantoon. Melatoniin on hormoni, jolla on yhteyksiä uneen. Yritä siis olla ilman televisiota ja tietokonetta tunti ennen nukkumaanmenoa.

Lemmikit häiritsevät unta

Monet antavat lemmikkiensä nukkua kanssaan samassa sängyssä. Ei ole tavatonta, että lemmikki herättää ihmisen ainakin kerran yössä. Yritä siis opettaa lemmikkisi nukkumaan toisessa huoneessa. Tämä ei tee hyvää pelkästään unenlaadulle, vaan myös seksielämällesi.

Uni jäsentää tunteita

Naisten seksuaalinen halukkuus tuntuu olevan miehiä sidotumpi tunteisiin. Uni auttaa meitä jäsentämään tunteitamme, joten ei ole yllätys, että huonosti nukuttu yö vaikuttaa enemmän naisiin kuin miehiin.

Laatu määrää tärkeämpää

Kuten seksissäkin, unessakin laatu on määrää tärkeämpää. Lisää unta ei automaattisesti merkitse seksin määrän lisäystä, mutta jos unenlaatu on hyvää, ihmisellä on levännyt ja pirteä olo ja myös seksi sujuu paremmin. Perusasioilla on merkitystä. Hyvä uni, liikunta ja ravitseva ruoka ovat avain hyvään seksielämään.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Lähde: thedailybeast.com

Kuvat: Shutterstock/wavebreakmedia ltd, deklofenak

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja