Mainos

Uni kertoo, kun kuolema kolkuttaa

Helmi kyseli lukijoiden kokemuksia ja mielipiteitä enneunista. Ovatko ne totta? Onko joku nähnyt tulevaisuuteen vai onko kyse taikauskosta?

Ehdottomasti suurin osa pitää enneunia todellisina. Vain 5,1 prosenttia vastanneista ilmoitti suoraan, ettei usko moiseen hölynpölyyn. Tässä koottuna joitain lukijoiden vastauksia.

Kun kuolema kolkuttaa...

– Ennen isän kuolemaa näin toistuvasti saman hyvin selkeän unen, jossa isä oli kuollut. Ei epäselviä viestejä vaan uni, joka kertoi tapahtuvat asiat juuri siten kuin ne tapahtuivat todellisuudessa kahden viikon kuluttua ensimmäisestä unen näöstä. Helmiina.

– Viimeksi joulun alla näin unessa erään tuttavani kuolemasta kertovan unen ja siinä oli mainittu sekä aika päivän tarkkuudella että erittäin hyvät viitteet vainajan henkilöllisyydestä. Aiemmin unet ovat varoittaneet minua petollisesta henkilöstä kuvan kera vaikken ollut nähnyt häntä aikoihin enkä liioin tiennyt hänen tulostansa uudelleen elämääni. Myös muita vähemmän selkeitä mutta myöhemmin avautuvia unia olen nähnyt, nämä kaksi viestiä kumminkin aukesi päivän valjettua vaikka tulivatkin etuajassa parista viikosta kuukauteen. Körtzi.

Shutterstock

Aamulla herättyäni olen ollut tietoinen tulevasta, että jotain erityistä on tapahtumassa ja päivän aikana tuo on selkiintynyt mitä uni tarkoitti. Kotikylässäni oli lippu puolitangossa, en unessa nähnyt mikä se talo oli, mutta raskas suru oli yllä. Unohdin unen kunnes kummisetäni hautajaispäivän aamuna sen unen muistin. Näin useasti unta, että menin hoitamaan lapsuudenystävääni, kun hänellä oli syöpä. Lapsuudenystäväni veli sairastuikin haimasyöpään melko pian ja kuoli unieni näkemisen jälkeen. Rulla.

Vertauskuvia ja symboleita

Unessa näin paikan jossa en ollut ennen käynyt. Myöhemmin huomasin olevani siinä paikassa ja olin todella hämmästynyt. Kysyin itseltäni. Missä näin tämän paikan ja se oli: unessa. Tuoli68.

Joskus jonkun tapahtuman jälkeen tulee outo tunne, että tätä se mun uneni tarkoitti. Mummi.

Unet ovat toteutuneet yleensä aika pian. Viikon sisällä unestani. Joskus vähän pelottaa. Periytyi mummolta. Ansku.

Shutterstock

– Kun unessani tapahtuu joku asia, vaikka että kaukainen sukulainen tulee käymään, niin hän yleensä soittaa seuraavana päivänä. Tai että mummo kutoo sukkia, niin jo hän kyselee minkä väristä lankaa olisi ostamassa tenavien kutomuksiin. Eikö nämä ole enneunia. Tarrant.

Näen jatkuvasti unia. Toiset ovat vertauskuvallisia esim. lumi = rakkaus on tilapäisesti jäähtynyt, kuolen = suuri elämänmuutos. Vanha elämä "kuolee", uusi syntyy tilalle. Unet tapahtuvat myös suoraan juuri niin, kuin olen sen unessa nähnyt. En aina muista sitä, mutta sen tapahtuessa tiedän, mitä seuraavaksi tapahtuu. Teiju.

Hampaat kertovat tulevan

– Hammasunet on varmimpia enneunia. On tietty merkitys sillä, mistä kohtaa hammas irtoaa ja se merkitsee aina kuolemaa, jos hammas lähtee aivan irti. Joskus näin, että yläproteesi halkesi, eikä kestänyt kauan, kun erosimme. 1982 vuoden vaihteen aikaan näin liiterin ja siellä isot puupinot, unen lopussa vasemmasta laidasta alkoi pino laota ja tuli kiire pois, ettemme lasteni kanssa jää alle. No 1983 vuoden alusta as.osuuskunta purettiin ja meistä tuli as.osakkeen omistajia. Tänään alkaa näyttää että jäätyäni 1991 kahden asunnon loukkuun, niin minun velkojani ei kukaan kohtuullista eikä anna anteeksi, vaikka yli 20 vuotta uskollisesti olen maksanut lainoja pois, vaan taitaa puupino tosiaan laota ja menetän lopulta velkaisen kotini. Mansen taikkuli.

Shutterstock

Hölynpölyä!

– Ihmiset näkevät paljon unia, esim. toisen ihmisen kuolemasta. On todennäköistä, että edes joskus jossain yksittäisessä tapauksessa uni "käy toteen". Epätodennäköistä olisi, jos kenenkään kuolemaa ei olisi koskaan "nähty ennakkoon". Hanna ja uninalle.

Uniin kulkeutuu päiväelämän tunnelatauksia. Tarkkailija.


Koonnut: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.