Näin tunnistat pilalle menneen voiteen!

Biokemisti Daniel Isaacs kertoo, mistä tunnistaa huonoksi menneen kosmetiikkatuotteen.

Ennen kuin kosmetiikkatuote tulee myyntiin, se testataan monenlaisilla kokeilla. Huolellisista testeistä huolimatta mikään tuote ei kestä ikuisesti. Mistä sitten tietää, että kosmetiikkatuote on pilalla?

– Jos tuote on pilaantunut, sen voi yleensä haistaa. Voi ilmetä joitakin ulkonäkömuutoksia. Jos tarkastelet voidetta, joka on öljyn ja veden muodostama emulsio, bakteerit voivat joskus aikaansaada emulsion erottumisen. Voit nähdä öljykerroksen rasvan pinnalla, Medik8-brändin product development manager, biokemisti Daniel Isaacs sanoo.

Seoksessa voi näkyä myös erilaisia kerroksia ja klimppejä.

– Kun avaat kosmetiikkatuotteen ja päästät sisään ilmaa, tuote altistuu melkoiselle määrälle bakteereja. Ainesosien on helppo imeä bakteereita itseensä ja tuotteesta tulee paikka, jossa bakteerit voivat kasvaa.

Mihinkään kosmetiikkaseokseen ei saisi koskaan itse lisätä esimerkiksi vettä, ja tuote tulisi avata vasta sitten, kun käyttö todella alkaa. Kosmetiikkatuotteista löytyy yleensä avatun purkin symboli, jossa kerrotaan, montako kuukautta tuote on käyttökelpoinen.

Meikkejä ei saa jakaa, ja niitä koskettavat sudit ja sienet tulisi pestä usein. Näin varmistetaan tuotteen hygieeninen käyttö!


Lue myös:


Maria Aarnio, maria.aarnio(at)mtv.fi

Osittainen lähde: Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys

Lue myös:

    Uusimmat