Missä asennossa nukut? Näin se voi vaikuttaa kasvoihisi

Nukkumisesta nipistävä leikkii tulella - näin paikkaat univajeen 9:33
KATSO MYÖS: Nukkumisesta nipistävä leikkii tulella – näin paikkaat univajeen

Heräätkö joka aamu tyynyn kuva poskessa ja silmät turvoksissa? Syynä voi olla nukkuma-asentosi.

Ihmisen kasvoista voi päätellä hänen nukkuma-asentonsa, väittävät asiantuntijat.

Erityisesti kyljellään nukkuminen voi nopeuttaa ikääntymisen mukanaan tuomien juonteiden, ryppyjen ja epäsymmetrioiden kehittymistä. Kasvoihin kohdistuu nimittäin siinä asennossa ylimääräistä painetta.

– Tästä syystä toinen silmä voi olla hieman erimuotoinen kuin toinen tai huulten toinen puoli voi olla toista alempana, brittiläinen silmäkirurgi ja kasvojen estetiikkalääkäri Maryam Zamani toteaa brittilehti Mirrorin haastattelussa.

– Iän myötä epäsymmetriat tulevat aiempaa selvemmin esiin ja lisäksi ihon kimmoisuus vähenee. Näin staattisten juonteiden palautuminen yöunien jälkeen voi kestää kauemmin.

Tiktokkaaja @mariii_chaa kertoo saaneensa yhdeltä seuraajaltaan palautetta epäsymmetrisistä kasvonpiirteistään. Hän myönsi itse niiden olevan yksi hänen "suurimmista epävarmuuksistaan".

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– Nopea vastaus: kylkiuninen, @mariii_chaa kirjoitti syyskuussa julkaistuun klippiin, joka keräsi yli 15 miljoonaa katselukertaa.

– Lähes jokainen ihotautilääkäri voi tunnistaa, miten ihminen nukkuu, kun hän tulee vastaanotolle ottaakseen esteettisiä täyteaineita kasvoihinsa, New Yorkissa työskentelevä ihotautilääkäri, tohtori Dhaval Bhanusali kertoo Allure-naistenlehdelle.

Näin nukkuen heräät hehkeimpänä

Todellisuus on siis karu ihmisille, jotka saavat unta vain kyljellään – tai mahallaan. 

– Kaikkein ihoystävällisin tapa nukkua on selällään kasvot ylös tai sivulle käännettyinä. Se vähentää ehdottomasti eniten riskiä saada uneen liittyviä iho-ongelmia, ihotautilääkäri, tohtori Rachel Maiman kertoo Allurelle.

Kaikki eivät kuitenkaan nukahda selällään maaten. Maimanin mukaan tällöin on vaihdettava tyynyä.

– Iän myötä niskamme ja vartalomme nivelet tarvitsevat yhä enemmän tukea, ja monet tyynyt voivat pahentaa ongelmia.

Apua myös kasvovoiteista

Ne, jotka eivät halua luopua tai pysty luopumaan mukavista kylkiunista, voivat ehkäistä tyynyn paineen aiheuttamia ei-toivottuja ryppyjä, turvotuksia ja poimuja levittämällä kasvoille ja kaulalle kosteusvoidetta, hyaluronihappoa, retinolia tai jopa silikonityyjä tai -suojalappuja, Maiman sanoo.

Myös LED-pohjainen kotilaite voi auttaa torjumaan hienoisia juonteita, ryppyjä, tulehdusreaktioita, aknea ja lämpöihottumaa.

– Äläkä koskaan, ikinä, milloinkaan unohda viimeistellä hoitoa – ja kaikkia aamurutiineja – aurinkosuojalla, Maiman vielä muistuttaa.

Katso myös: Asiantuntija näyttää oikeaoppisen nukkuma-asennon – oikeanlaisella patjalla ja tyynyllä on merkitystä

Asiantuntija näyttää oikeaoppisen nukkuma-asennon – oikeanlaisella patjalla ja tyynyllä on merkitystä 2:02
Fysioterapeutti ja koulutettu nukkumisergonomian asiantuntija Tommi Närvänen näyttää, kuinka nukut kyljelläsi parhaat unet.

Lähteet: Mirror, Allure

Lue myös:

    Uusimmat