Näin torjut muurahaiset luonnollisesti

Luonto on herännyt ja muurahaiset myös. Muurahaiset etsivät ruokaa pihoilta ja sisätiloista. Nyt on aika tukkia niiden reitit, että voisit nauttia kesästä ilman kutsumattomia vieraita. Pian saat taas juosta pihalla ilman kenkiä!

Muurahaisten torjuntaan on tarjolla erilaisia kauppavalmisteita, mutta pussillisella vanhoja konsteja voit myös onnistua yhtä hyvin.

Kokeile seuraavia vinkkejä muurahaisten torjuntaan niin sisätiloissa kuin ulkona pihoilla. Huomaathan kuitenkin, että tuskin saat pihapiirin kaikki muurahaiset tuhottua, eikä siihen ole tarvettakaan. Estä muurahaisten kulku niille alueille, joissa vietät eniten aikaa.

Suola on yksi tunnetuimmista luontaisista torjunta-aineista. Osta merisuolaa iso säkki, ja rajaa sillä välitön piha-alue, jonka haluat pysyvän muurahaisvapaana. Kaada suolasta noin 5-10 sentin levyinen rajaus pihan ympäri. Muurahaiset saattavat heti aluksi tepastella suolan yli, mutta hyvin pian liikenne tyrehtyy. Toista tarvittaessa, ja sateen jälkeen.

Jotkut puolestaan vannovat suolaveden nimeen. Sekoita suolaa ja vettä kastelukannuun, ja kaada halutulle alueelle.

Kahvinporot estävät myös muurahaisten kulkua. Kaada kahvinporoja joko suoraan pussista tai käytä keitettyjä. Kaada poroja muurahaisten poluille tai rajaa niillä tahtomasi alue.

Ripottele kanelia muurahaisten kulkureitille. Voit myös tehdä seoksen kanelista ja suolasta.

Neilikka torjuu myös muurahaisia. Ripottele neilikkaa muurahaisten kulkureitille.

Vannovatpa jotkut myös ruokasoodan nimeen. Kaada soodaa muurahaisten kulkureitille, tai sekoita veden kanssa ja suihkuttele.

Sammuttamatonta kalkkia käytetään myös hankaloittamaan muurahaisten etenemistä. Tee sammuttamattomasta kalkista noin 10 levyinen rajaus pihan ympäri.

Eteerisistä öljyistä muurahaisia torjuvat punaseetriöljy, minttuöljy ja eukalyptusöljy.

Kokeile kaataa tai suihkuttaa etikkaa. Pyyhi sisällä pinnat etikalla.

Kuka uskoo valkopippurin voimaan, kuka cayennepippuriin.

 

Mitä sinä käytät muurahaisten tai muiden ötököiden torjuntaan? Kerro meille Koti-toimitukseen: koti(at)mtv.fi


Lue myös:

    Uusimmat