Näin taistelet eteisen hiekkaa vastaan

Kenkien mukana sisään pääsevä hiekka kulkeutuu helposti eteisestä oleskelutiloihin. Syksyllä ja keväällä imuria ei ehdi laittaa säilöön, kun se jo pitäisi kaivaa uudestaan esiin.

Tärkeintä taistelussa hiekkaa vastaan on ennaltaehkäisy. Lapsille pitäisi opettaa pienestä pitäen, että kengät pyyhitään huolellisesti ulkona karheaan ruohomattoon, joka irrottaa kengistä suurimmat kivet. Lisäksi jalat olisi hyvä pyyhkiä pehmeämpään huopamattoon, joka imee kengistä kuran.

Eteisessä tulisi olla kaksi mattoa: Oven edessä karheampi matto, johon kengät pyyhitään vielä kerran sisään tullessa ja käytävällä huopamatto, johon ylimääräiset kivet tarttuvat. Tämä ehkäisee kiviä kulkeutumasta muualle asuntoon, jolloin imuroitava pinta-ala on pienempi.

Kengät järjestykseen

Vaikka eteinen olisi pieni, pitäisi kengille olla oma säilytystila eteisessä. Jos kengät jalassa rampataan sisätiloihin, pääsee hiekka kulkeutumaan koko asuntoon. Tällöin imurointiurakka kasvaa.

Omakotitalossa kuistille voi laittaa vesiastian, jossa voi huuhdella kumisaappaat ja lenkkitossujen pohjat. Vesi irrottaa kuran ja hiekan hyvin, ja vähentää huomattavasti sisään kulkeutuvan roskan määrää. Ennen sisään menoa kengänpohjat kannattaa vielä pyyhkiä ylimääräisestä vedestä.

Pikkulasten vanhempia saattaa huojentaa tieto, että rattaille on saatavilla pyöränsuojia, jotka suojaavat lattioita rattaiden likaisilta pyöriltä.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat