Näin Suomea edustetaan Milanon muotoilumessuilla

17-22.4.2012 järjestettävillä Milanon muotoiluviikoilla mukana on myös suomalaista osaamista, sillä Inno ja Artek esittelevät messuilla suomalaista huonekaludesignia.

Pohjois-Italian muoti- ja designkaupunki Milanossa järjestettävät kansainväliset muotoilumessut on tapahtuma joka kerää joka huhtikuussa maailman muotoiluväen yksien seinien sisään. Suomalaista muotoilua messuilla on ollut kaikkina vuosina edustamassa Artek. Tänä vuonna Suomea on edustamassa lisäksi vuonna 10975 perustettu designhuonekaluja valmistava Inno.

Inno luottaa innovaatioon

Inno esittelee messuilla Mikko Laakkosen suunnitteleman uutuussohva Auran, sekä Ari Kanervan suunnitteleman Intro-tuolin.

Inno mainostaa päämääräkseen innovatiivisten ja korkealaatuisten tuotteiden yhdistämistä haastavimpiinkin vaativimuksiin julkisissa tiloissa. Yritys mainitsee motokseen uskon siihen, että hyvällä huonekalulla on vieläkin enemmän annettavaa kuin vain ulkonäkö ja käytännöllisyys. Innon uskoo, että huonekalun täytyy myös tuntua juuri oikealta.

Artek korostaa alkuperää ja arvoja

Artekin messuilla esittelemä näyttely puolestaan painottuu tällä kertaa Ilmari Tapiovaaran tuotantoon, joista erityisesti Kikin tuoteperheeseen. Lisäksi messuilla esitellään Harri Koskisen Artekille suunnittelema Lento Lounge nojatuoli ja sivupöytä, jotka täydentävät Koskisen jo vuonna 2006 suunnittelemaa Lento tuolia. Messuilla lanseerataan myös Tapio Wirkkalan TW002-nimellä kulkeva riippuvalaisin niinkin kaukaa, kuin vuodelta 1951. Valaisin on vasta nyt ensimmäistä kertaa saatavilla Artekin valikoimista.

Artek mainostaa kansainvälisessä lehditötiedotteessaan yrityksen muotoilun ja menestyksen filosofiaksi manifestia joka koostuu kolmesta E-kirjaimesta: estetiikasta, etiikasta ja ekologiasta. Artek korostaa kansainvälisille medioille lähettämässään lehdistötiedotteessa myös kunnioitusta arvoja, autenttisuutta ja alkuperää kohtaan, sekä designin, arkkitehtuurin ja ajattelun tärkeyttä yrityksen kivijalkana.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja