Näin seksin puute vaikuttaa terveyteen

Useimpien elämässä tulee seksittömiä kausia. Kunto Plus -lehti selvitti, miten se vaikuttaa terveyteen. Vaakamambo näyttäisi olevan monin tavoin hyväksi.

Seksin sanotaan olevan terveellistä, mutta harvoin kerrotaan miten ja miksi. Eikö seksi tuo mukanaan ainakin seksitauteja? Ja entä sydänsurut? Mihin väite seksin terveellisyydestä perustuu? Onko selibaatilla muka jotakin haittavaikutuksia?

Seksittömän elämän haitat:

Immuunipuolustus heikkenee

Seksi vahvistaa elimistön vastustuskykyä. Naisilla tämä johtuu siitä, että elimistö valmistautuu raskauteen. 

Seksihalut hiipuvat

Kun elimistö on riittävän pitkään ilman seksiä, halutkin hiipuvat. Kuinka kauan halun häviäminen kestää, on yksilöllistä.

Stressiherkkyys kasvaa

Hyvä seksi lievittää stressiä. Jos on tottunut säännöllisesti saamaan tyydytyksen seksistä, stressaa seksin loppuminen kahta kauheammin.

Sydänlihas jää vaille harjoitusta

Sykettä nostava ja sydänterveyttä edistävien hormonien eritystä lisäävä seksi on hyväksi sydänterveydelle. Toisaalta, jos käyttää selibaattinsa fyysisen kuntonsa treenaamiseen, on vaikutus sydänterveydelle seksiä suotuisampi.

Kiihottuminen vaikeutuu

Kun seksiä ei saa, emätin unohtaa, kuinka kostutaan! Seksielämää uudelleen käynnistellessä onkin hyvä käyttää aluksi liukuvoidetta, etteivät halut katoa kipeytymisestä.

• Aivojen muistitoimintoalueet uusiutuvat vähemmän

Selibaatin on ajateltu tarjoavan mahdollisuuden keskittyä terkeämpiin ja jalompiin asioihin, kun seksi ei ole koko ajan mielessä. Seksi kuitenkin edistää aivojen muistitoimintoihin osallistuvan hippokampuksen neuronien kasvua.

Potenssi hiipuu

Pitkäaikainen seksistä pidättyminen lisää potenssivaikeuksia. Siemensyöksyjen vähyyttä pidetään myös eturauhassyövän riskiä lisäävänä tekijänä.

Emätin ei muutu tiukemmaksi

Seksin hylkääminen ei saa emätintä kutistumaan tyttöaikojen mittoihin.


Seksielämän ylläpitämisen hyvät vaikutukset ovat suuremmat kuin kieltäytymisen. Virtsatietulehdus vaanii ylettömästi seksiä harrastavaa henkilöä, ja sukupuolitaudit ovat riskinä suojaamattomassa satunnaisessa seksissä, mutta parisuhteessa seksiä kannattaisi harjoittaa ihan jo omaksi hyväkseen.

MTV julkaisee artikkelin yhteistyössä Kunto Plus -lehden kanssa.

Muita Kunto Plus -lehden artikkeleita:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja