Näin saat täydellisen istumajärjestyksen ilman päänsärkyä

Suunnitteletko illallisia uudeksivuodeksi? Aiheuttaako juhlien istumajärjestys sinulle päänsärkyä? Tällä helpolla niksillä saat toimivan pöytäseurueen.

Aloita istumajärjestyksen suunnittelu miettimällä, keitä juhliin on kutsuttu. Kaikillahan meillä on meidän omat pikku omituisuutemme. Listaa jokaisesta vieraasta heidän ominaisempia luonteenpiirteitä. Käytä apuna alla olevaa kahdeksan persoonallisuuden luokittelua. Näin huomaat, ketkä yksinkertaisesti eivät sovi istumaan vierekkäin ja keillä juttu luistaa kenties liiankin hyvin.

Kirjoita jokaisen vieraan nimi sopivalle persoonallisuuskortille ja rupea suunnittelemaan istumajärjestystä. Voit rauhassa vaihdella korttien paikkaa ennen lopullista järjestystä.

Isäntä/Emäntä

Ajattele itseäsi illan kapellimestarina. Istu keittiön lähistöllä, jotta voit vaivatta siivota lautasia, tuoda ruokia ja availla juomia. Isännän tehtävänä on myös pitää huoli kaikkein hankalimmista vieraista. Istuta Diivat ja Introvertit lähellesi, älä istu illan toisen isännän/emännän vieressä.

Diiva

Diiva istutetaan Introvertin viereen. Miksikö? Koska tällä tavoin Introvertin ei tarvitse yrittää keksiä jutustelun aiheita. Istuta Diiva Introverttien tai Hurmaajien viereen. Vältä istuttamasta Viihdyttäjän lähelle.

Juorujen aihe

Vieraasi eivät kerta kaikkiaan kykene lopettamaan keskustelua tämän henkilön avioerosta tai deittailukuvioista. Tee Juoruilun aiheelle viihtyisä olo. Älä istuta häntä kenenkään sellaisen viereen, joka saattaisi arvostella tai kuulustella häntä. Istuta Juoruilun aihe Isännän, Hurmaajan tai Ulkopuolisen viereen. Vältä Poliitikon seuraa.

Introvertti

Hän luo enemmän katsekontaktia lautasella makaavaan kokonaisena savustettuun siikaan kuin vastapäätä istuvaan. Istuta Introvertti Hurmaajan viereen. Juoruilun aihe on myös hyvä vierustoveri, koska Introvertti on liian ujo utelemaan. Älä vahingossakaan istuta Introverttia Ulkopuolisen viereen, takuulla tylsää. Parahimmat vierustoverit ovat Isäntä, Hurmaaja, Juoruilun aihe

Hurmaaja

Hurmaaja sulattaa jopa jääveistoksen. Hän syö ja jumaloi kaikkea mitä hän saa lautaselleen. Kriisitilanteissa hän poistaa liemitahran silkkivaatteeltasi tai sammuttaa tulipalon. Hurmaaja sopii vierustoveriksi kenen tahansa viereen. Vältä kuitenkin istuttamasta Isännän viereen.

Poliitikko

Mitä kiistanalaisempi keskustelunaihe, sitä varmemmin tämä vieras haluaa siitä puhua. Oli kyseessä sitten kantasolututkimus tai kansallinen turvallisuus, hyvä Poliitikko pitää keskustelun eläväisenä. Mikäli hän suuntaa vaarallisille vesille, ohjaa keskustelu takaisin sopivampiin aiheisiin. Hyviä vierustovereita ovat Diiva, Viihdyttäjä ja Isäntä. Vältä laittamasta Introvertin tai Juoruilun aiheen viereen.

Viihdyttäjä

Viihdyttäjällä on aina jotain annettavaa yleisölle: kenties kyseessä jokin taito tai mielenkiintoinen työ. Hän on erittäin hyvä hallitsemaan tilaa, mutta ei ole yhtä dominoiva kuin Diiva. Istuta hänet Juoruilun aiheen viereen, joka mielellään luovuttaa parrasvalot Viihdyttäjälle. Myös Introvertti sopii Viihdyttäjän seuraksi. Älä istuta Isännän tai Diivan viereen.

Ulkopuolinen

Hän saattaa olla vieraan mukanaan tuoma uusi ihastus tai ennakoimaton hännystelijä. Totuus? Toivoisit mieluummin, ettei hän olisi edes tullut. Riko perinteiset säännöt ja istuta hänet sen viereen, kenen mukana hän tuli. Vierustovereiksi sopivat myös Hurmaaja ja Isäntä, Ulkopuolinen on kuitenkin todennäköisimmin illan hermostunein vieras. Älä istuta Introvertin viereen.

Lähde: Realsimple

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat