Näin saat Tallinnan-matkastasi enemmän irti!

Tuntuuko siltä, että Tallinna on jo nähty? Jokaisella matkalla nähdään samat paikat, eikä mitään uutta tule enää näköpiiriin. Markkinointisuunnittelija Mall Oja Tallinnan matkailutoimistosta kertoo, mitä et ole todennäköisesti vielä kokenut tai nähnyt Viron kauniissa pääkaupungissa.

– Keskikesän aikana, kun ihmiset tykkäävät olla ulkona, haluan ehdottomasti kehua Tallinnan vihreyttä ja rehevyyttä. Sitä eivät aina huomaa ne, jotka käyvät vanhassa kaupungissa, Mall Oja kertoo.

Oja suosittelee suomalaista turistia seikkailemaan vähän kauemmaksi. Vihreästä Tallinnasta pääsee nauttimaan pienillä kustannuksilla tai jopa ilmaiseksi.

Kahvittelua joutsenlammella

Tallinnan kiinnostavimmat taidemuseot sijaitsevat Kadriorgin puistossa, joka on 290 vuotta vanha Pietari I perustama barokkipuisto. Siellä voi vierailla Kadriorgin palatsissa, Mikkelin museossa, Kumussa sekä Pietari I talomuseossa.

– Puiston ruusutarhassa kukkii heinäkuussa tuhansia ruusuja, joutsenlammen vieressä voi kahvitella ja nauttia puiston idyllisyydestä, Oja kertoo.

Puistoista kiinnostuneiden kannattaa suunnata Tornien aukion puistoon, jossa vietetään kukkaisfestivaalia aina lokakuun alkuun saakka. Festivaalin teemoina ovat 2000-luvun hyötytarha sekä Keskiaikainen puutarha.

– Puistoon on rakennettu 31 festivaalin teemoja noudattelevaa koristepuutarhaa, Oja selittää.

Kukkien väriloistoa puutarhoissa

Piritan kaupunginosassa voi tutustua Piritan luostarin raunioihin. Elokuussa siellä juhlitaan Birgittan festivaalia.

– Luostari viettää joka vuosi luostaripäivää 15.elokuuta, sillä se vihittiin käyttöön tuona päivänä vuonna 1436. Silloin alueella on käsityömyyntiä, laulu- ja tanssiesityksiä sekä tarjolla vanhojen reseptien mukaan valmistettuja herkkuja.

Piritan kaupunginosassa sijaitsee myös kasvitieteellinen puutarha. Mikäli matkaseurue on suuntaamassa Tallinnan eläintarhaan, sielläkin voi ihailla kukkien väriloistoa kasvitieteellisessä osassa.

– Eläintarhan puutarhurit ovat rakentaneet kävijöiden silmäniloksi hienot kokoelmat trooppisia ja subtrooppisia kasveja suuriin ruukkuihin ja vaaseihin.

Vieraile uusilla toreilla

Oja suosittelee käymään myös Tallinnan uusilla toreilla, joita ovat Nõmmen tori sekä Rotermannin tori. Nõmmen torin tunnuslauseena on kotimaisuutta kampanjoiva ”virolaisia tuotteita virolaisilta tuottajilta”.

– Torin tarkoituksena on luoda tallinnalaisille ja Tallinnassa kävijöille hyvää virolaista laatua tarjoava ostosympäristö, jossa Tallinnan ja sen lähialueiden kauppapuutarhurit voivat myydä tuotteitaan.

Rotermannin tori taas on ruokatori, jonka tuotteet tulevat tiloilta ja tuottajilta ympäri Viroa. Myynnissä on lihaa, kalaa, leipomo- ja maitotuotteita sekä sesongin hedelmiä, kasviksi ja juureksia.

– Osa myyntiartikkeleista on luomua, ja kaikki tuotteet ovat ehdottomasti kotimaisia, siis virolaisia, Oja kertoo.

Lue myös:


Linkkejä:

Paljon lisätietoa, hyviä vinkkejä ja tapahtumakalenteri löytyvät Tallinnan kaupungin matkailutoimiston kotisivuilta www.tourism.tallinn.ee/fin

Kumu-museo www.ekm.ee

Pietari I talomuseo www.linnamuuseum.ee

Kukkaisfestivaali Torien aukion puistossa www.lillefestival.tallinn.ee

Tallinnan eläintarha www.tallinnzoo.ee

Kasvitieteellinen puutarha Piritan kaupunginosassa www.tba.ee

Birgittan festivaali www.birgitta.ee

Lue myös:

    Uusimmat