Näin säästät huimasti rahaa ruokakuluissa – ja syöt terveellisesti

Terveellistä ruokavaliota voi noudattaa myös pienellä budjetilla.

Näiden vinkkien avulla voit muuttaa ruokailutottumuksiasi terveellisempään suuntaan jo tänään.

1. Tee itse ruokaa!

Einestuotteiden ostaminen on usein paljon kalliimpaa kuin ruokien valmistaminen alusta asti itse. Älä siis osta enää valmisruokia, vaan opettele tekemään ruoat itse. Tehdessäsi vaikkapa makaronilaatikkoa, käytä ruokaan puolet vähemmän lihaa korvaamalla osa lihasta vihanneksilla.

2. Juurekset suosioon

Suomalaiset juurekset kuten porkkana, peruna, punajuuri, lanttu ja palsternakka ovat edullisia ja superterveellisiä raaka-aineita. Juureksia pystyy käyttämään myös todella monipuolisesti ruoanlaitossa: kokeile juureksia grilliherkkuina, laatikkoruoissa, uunijuureksina, keitoissa, raasteina ja salaateissa.

3. Palkokasvit käyttöön

Suomalaiset arastelevat usein erilaisten palkokasvien käyttöä ruoanlaitossa. Pavut, linssit ja herneet ovat kuitenkin edullinen, proteiinirikas ja terveellinen vaihtoehto lihalle. Palkokasvit muokkautuvat myös monipuolisesti käytettäväksi mitä erilaisimmissa ruoissa. Kokeile palkokasveja salaateissa, muhennoksissa, risotoissa ja keitoissa.

4. Suosi kausituotteita

Suosi parsaa keväällä, mansikoita ja uusia perunoita kesällä, omenoita syksyllä ja mandariineja talvella. Kausituotteita suosimalla pidät tuoreisiin vihanneksiin ja hedelmiin käyttämäsi budjetin helpoiten aisoissa. Osta vihanneksia ja hedelmiä sen mukaan, mitä milloinkin on tarjouksessa. Vaikka aina normaalisti ostaisit salaattiisi tomaatteja, kannattaa tomaatit niiden ollessa kalleimmillaan jättää ostamatta. Kokeile tällöin salaattiisi vaihteeksi jotain muuta: porkkanaa, kukkakaalia tai paprikaa.

5. Käytä mielikuvitusta

Käveletkö ruokakaupassa aina samaa reittiä ostaen joka kauppareissulla samat tutut ja turvalliset tuotteet? Tämä saattaa olla syy siihen miksi kuvittelet, että terveellisesti syöminen on kallista. Seuraavan kerran kun siis menet kauppaan, tutki kaupan hyllyjä laajemmin kuin normaalisti. Näin saatat löytää uusia ruokia päivittäiseen ruokavalioosi, ja huomata, etteivät terveelliset ruoat välttämättä ole kalliita. Sinun vain tulee käyttää aikaa ja mielikuvitusta löytääksesi oikeat tuotteet.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat