Näin Ruisrock sai alkunsa – tonni oli liikaa Pink Floydista, Mick Jagger lomaili

Rolling Stonesia ei nähty Ruisrockissa, koska Mick Jagger lomaili.

Vuonna 1970 ensimmäisen kerran Turun Ruissalossa järjestettyyn Ruisrockiin tavoiteltiin kovan luokan ulkomaisia esiintyjiä.

Turun kaupungin nuorisotoimiston kirjepaperilla ja kirjekuorilla lähetettiin kutsut ja tarjouspyynnöt 70 ulkomaiselle rock-artistille, kuten Rolling Stonesille, Pink Floydille ja The Who -yhtyeelle.

Wikipedia-artikkelista selviää, että Rolling Stonesin sihteeri Joe Barryman ilmoitti, että "Rollareiden" laulaja Mick Jagger on lomalla ja että asiaan olisi palattava myöhemmin.

Uransa vuonna 1965 aloittaneen ja viimeiseksi jääneen albuminsa syksyllä 2014 julkaisseen Pink Floydin hintapyyntö oli tuolloin puolestaan 500 puntaa (Rahanarvolaskurin mukaan noin 1 000 euroa).

Tämän lisäksi hintapyyntöön kuului edestakainen lentolippu viidelle henkilölle, laivaliput kahdelle hengelle ja minibussille sekä seitsemälle hengelle hotellimajoitus.

Fairport Conventionin hinta taas oli 300 puntaa eli noin 600 euroa, jonka päälle yhtye halusi autolauttaliput kahdelle henkilölle ja minibussille sekä hotellimajoituksen kahdeksalle henkilölle.

Pink Floyd ei koskaan esiintynyt Ruissalossa. Fairport Convention taas nähtiin Ruisrockissa kesällä 1971.

Lue myös:

    Uusimmat