Näin rakennekynnet voivat haitata sinua

Rakennekynsien laittamista kannattaa harkita, jos jalassa on sieni-infektio. Toisaalta geelikynsillä voi olla myös hoitavia ominaisuuksia kynsivaurioista kärsiville.

Rakennekynnet ovat yleisnimitys luonnonkynnen päälle rakennettavasta kynnestä. Vaikka rakennekynsiä tehdään nykyisin sekä akryylillä että geelillä, yleispuheessa rakennekynsillä viitataan perinteisellä neste- ja jauhemenetelmällä tehtyihin kynsiin.

Geelikynnet kasvattavat suosiotaan, sillä niillä pystytään nykyään tekemään asioita, jotka olivat aiemmin akryylikynsien vahvuus.

– Geelillä saa esimerkiksi kaivattua pituutta kynsiin, Anthony Harri Sky Group Finland Oy:sta kertoo.

Käytännössä pituutta voidaan jatkaa joko liimattavilla tipeillä tai suoraan muotilla.

Harri suosittelee erityisesti varpaankynsiin kesäksi geelausta. Geelilakkauksiakin on erilaisia, niin sanottuja pehmeitä geelejä, jotka ovat materiaaliltaan joustavimpia, kovia geelejä sekä hybridigeelejä, jotka ovat normaalin kovan geelin ja kynsilakan sekoitus. Varpaisiin sopii hyvin pehmeä geeli, joka joustaa luonnonkynnen mukaan ja pysyy hyvänä kauemmin.

On toki niitäkin, jotka kaipaavat varpaisiinsa ekstraa, esimerkiksi koruja tai ranskalaisen manikyyrin kaltaista lookkia.

– Silloin varpaankynsiin laitetaan tipit, jotka lisätään kynnen kärkeen, Harri kertoo.

Geelillä voi hoitaa sisään kasvavia kynsiä

Varpaissa sieniongelmat ovat yleisiä, sillä talven aikana ne muhivat paljon ahtaissa kengissä. Jos kynnessä on valmiiksi sieni-infektio, rakennekynsiä kannattaa harkita tarkoin.

– Kynsipeti kynnen alla työntää kosteutta ulos kynnen läpi. Kun kynnen päälle laitetaan pinnoite, ehkäisee se kosteuden haihtumista. Näin sieni-infektio voi pahentua, Harri kertoo.

Toisinaan ongelmia saattaa esiintyä myös, jos kynsi viilataan liian ohueksi.

– Myös jotkut pohjustusaineet voivat avata kynnen pintaa, Harri kertoo.

Ongelmilta välttyy parhaiten, kun valitsee ammattilaisen huolella. Toisinaan rakennekynsien laittamisella voi olla myös hoitavia ominaisuuksia. Geeleillä voidaan rakentaa jopa kokonaan uusi kynsiproteesi osittain tuhoutuneen kynnen tilalle. Geelihoidolla voidaan myös hoitaa ja ehkäistä sisään kasvavia varpaankynsiä.

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja