Näin rajusti tulehdukset voivat vaikuttaa elinikääsi

The End of Illness –kirjan kirjoittanut, syöpään erikoistunut lääkäri David B. Agus muistuttaa, että avaimet pidempään ja parempaan elämään löytyvät sairauksia ennaltaehkäisevistä teoista ja itsensä hyvästä hoidosta.

Kipititkö koko päivän korkokengissä ja nyt jalkoja särkee? Se on merkki tulehduksesta, ja lääkäri David B. Agusin mukaan siihen tulee suhtautua vakavasti. Lääkäri huomauttaa, että vaikka nuorena koettu flunssa ei ole vakava, voi sen mukanaan tuomalla tulehduksella olla vaikutuksia vuosien päähän.

Tulehdus altistaa vakavammille sairauksille: lääkärin mukaan pieneksi ja vähäpätöiseksi koetut tulehdukset ovat usein pahan alku ja juuri, joka voi johtaa esimerkiksi syöpään sairastuvuuteen ja sydänsairauksiin.

– Esimerkiksi vähäinen määrä aspiriinia päivässä vähentää rajusti sydänsairauksia ja syöpäkuolemien riskiä, lääkäri kertoo Huffington Postissa.

Aguksen mukaan länsimaissa keskitytään liiaksi sairaanhoitoon, kun painopisteen pitäisi olla ennaltaehkäisevässä terveydenhoidossa.

– Jokainen meistä on vastuussa omasta terveydenhoidostaan ja kohtalostaan. Geeneillä ja ympäristöllä on vain pieni osuus, sanoo Agus.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja