Mainos

Näin pommi-iskusta epäiltyjen ajojahti käynnistyi Bostonissa

Bostonin maratonin pommi-iskujen tutkinta vauhdittui nopeasti sen jälkeen, kun Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI julkaisi kahden epäillyn kuvat.

Näin ajojahti käynnistyi uutiskanava CNN:n ja uutistoimisto Reutersin mukaan (seuraavat kellonajat ovat Bostonin ajassa).

Torstai

Kello 17: FBI julkaisee kahden miehen kuvat, joita epäillään osallisuudesta Bostonin pommi-iskuihin.

Kello 22.20: Hälytys ryöstöstä 7-Eleven -kaupassa.

Kello 22.30: Poliisi saa hälytyksen Massachusetts Institute of Technology -yliopistolle, missä autossaan istunutta poliisia on ammuttu useita kertoja. Sean Collier kuolee vammoihinsa myöhemmin sairaalassa. Poliisi uskoo, että ampujat ovat pommi-iskuista epäillyt miehet.

Kello 22.30 jälkeen: Poliisin mukaan kaksi epäiltyä on kaapannut auton aseella uhaten Cambridgessa Massachusettsissa. Auton kuljettajaa pidetään panttivankina. Erään lähteen mukaan epäillyt kertoivat kuljettajalle olevansa maratonin pommi-iskun tekijöitä.

Kello 23 jälkeen: Panttivankina ollut kuljettaja vapautetaan huoltoasemalla.

Poliisi jäljittää Watertownin lähiöön epäiltyjen kaappaaman auton, jossa on sisäinen GPS-järjestelmä. Takaa-ajon aikana epäillyt heittävät räjähteitä poliiseja kohti ja joutuvat tulitaisteluun poliisin kanssa.

Perjantai

Ennen kello 1: Tulitaistelu taukoaa hetkeksi ja toinen epäillyistä - joka tunnistettiin myöhemmin Tamerlan Tsarnaeviksi - poistuu autosta. Poliisi ampuu häntä, ja joidenkin tietojen mukaan toinen epäilty ajaa hänen ylitseen jatkaessaan pakoaan.

Myös yksi poliisi haavoittuu tulitaistelun aikana.

Aamuyöllä: Mittava ajojahti käynnistetään toisen epäillyn kiinnisaamiseksi. Satoja poliiseja ja FBI:n agentteja saapuu Watertowniin.

Kello 3 ja 4 välillä: Poliisi ilmoittaa aloittavansa ovelta-ovelle -etsinnät Watertownissa. Alueen asukkaita neuvotaan pysyttelemään sisällä.

Kello 5.30: Bostonin junaliikenne pysäytetään täysin.

Kello 7: Ainakin 12 yliopistoa ja muuta oppilaitosta ilmoittaa olevansa kiinni poliisioperaation takia.

Kello 8: Viranomaiset kertovat laajentaneensa kehotusta pysyä sisällä koskemaan koko Bostonia.

Lähteet nimeävät kuolleen epäillyn Tamerlan Tsarnaeviksi, 26 vuotta. Hänen veljensä Dzhokhar Tsarnaev, 19-vuotta, on pakenee edelleen.

Kello 9: Viranomaiset kertovat, että surmansa saaneella epäillyllä oli yllään räjähteitä ja laukaisin, kun hänet löydettiin.

Katso Päivi Sinisalon raportti USA:sta (Kymmenen Uutiset 19.4.2013):

17:14

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.