Mainos

Näin peltipoliisi petkuttaa autoilijoita – ja autoilijat peltipoliisia

Poliisin mukaan legenda tyhjiin peltipoliiseihin laitetuista CD-levyistä pitää paikkansa.

Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja ylikomisario Dennis Pasterstein paljastaa MTV Autoille, että nopeusvalvontatolpan aukoista voi nähdä, onko sisällä kamera.

Hän vahvistaa myös myytin, että ilman kameraa oleviin nopeusvalvontatolppiin laitetaan CD-levyjä autoilijoita hämäämään.

– Legenda pitää paikkansa. Tolppiin laitetaan CD-levyistä tehtyjä hämäyssalamia, Pasterstein toteaa.

Pasterstein kertoo, että ensimmäiset hämäyssalamat asennettiin Leppävirralla, jossa kekseliäs, nyt jo eläkkeelle jäänyt poliisimies teki muutaman koekappaleen.

– Tekosalamia on ollut jo noin 10 vuotta, mutta niiden käyttö on lisääntynyt viime vuosina, koska niiden on todettu oleva hyvin tehokkaita, Pasterstein perustelee.

Tarkoituksena ei ylikomisarion mukaan ole jekuttaa autoilijoita, vaan parantaa liikenneturvallisuutta. Pasterstein muistelee, että CD-levyjen käyttämisestä tyhjissä tolpissa on ollut jopa ohjeistus.

– Muistaakseni jossain ohjeessa asiasta on mainittu, hän sanoo.

MTV Autojen tavoittama asiantuntija epäili aiemmin julkaistussa artikkelissa, että CD-levyjä ei käytettäisi autoilijoita hämäämään.

Poliisiakin yritetään huijata

Pasterstein sanoo, että myös peltipoliisia koitetaan huiputtaa esimerkiksi peittämällä kasvoja, rekisterikilpiä ja ajamalla vastaantulevien kaistaa.

Poliisi käyttää Pastersteinin mukaan noin 600 henkilötyövuotta liikenteen valvontaan, joten kiinnijäämisriski on korkea.

– He, jotka näitä temppuja harrastavat jäävät takuuvarmasti jossain muussa paikassa kiinni tai sitten poliisin perinteinen liikennevalvonta tavoittaa heidät jostain, Pasterstein kertoo.

Pasterstein kertoo, että automaattivalvontakameralaitteet huolletaan ja kalibroidaan kolmen vuoden välein.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.