Näin paljon joulupukin reen vakuuttaminen yhdeksi päiväksi maksaisi – yli 1700-vuotias kuski ja 1,9 miljardia lahjaa nostavat hintaa huomattavasti

Vaikka joulupukki onkin mystinen ja taianomainen hahmo, ei se tarkoita, että kuuraparta voisi luistaa vakuutusten maksamisesta.

Lahjojen toimittaminen kestää tiettävästi vain 24 tuntia, joten joulupukin kannattanee ottaa vain lyhytaikainen vakuutus kulkupelilleen. Veygon vakuutusasiantuntija selvitti, paljonko maksaisi vakuuttaa joulupukin reki vuorokauden ajaksi.

Viiden miljardin vakuutus

Joulupukin kannattaa taputella säästöpossusta muutama killinki, sillä vakuutus ei tule kovin halvaksi. Asiantuntija-arvion mukaan hintalappu vuorokauden vakuutukselle olisi 5 033 000 000 puntaa, eli noin viisi ja puoli miljardia euroa. Jos oma autovakuutuksesi on tuntunut tyyriiltä, tämä laittanee asiat perspektiiviin.

Joulupukin reki ei ole mikään kovin tavanomainen kulkupeli, joten kustannuksetkin ovat sen mukaiset. Laskelmien mukaan reen lasti on arvioitu 3,7 miljardin euron arvosta – onhan kyydissä lahjat 1,9 miljardille lapselle.

Puhallettava jättiläispukki pysäytti liikenteen Isossa-Britanniassa. Artikkeli jatkuu videon alla.

0:54

Vaikka reki on varmasti korvaamaton ja sen arvoa on hankala laskea, asiantuntijatiimi lätkäisi sen arvoksi 175 miljardia euroa, joka vastaa asiantuntijoiden mukaan 20 lentotukialusta.

Polttoaine puolestaan, eli porot ja taikuus arvioitiin 76 miljoonan arvoiseksi. Taikapöly, joka saa porot lentämään arvioitiin saman hintaiseksi, kuin rakettien polttoaine ja sitähän kuluu maailmanympärysmatkalla melkoisesti. 510 000 000 kilometrin retki kuluttaa taikapölyä arvioidusti noin 76 miljoonan euron edestä – eikä porojen ylläpitokaan ole ilmaista.

Kuljettajan huomattavan korkea ikä nostaa hintaa

Vakuutusten hinnat korreloivat kuljettajan iän kanssa ja Pyhä Nikolaus on jo 1 748 vuotta vanha. Vaikka pukki on melko sutjakka ikäisekseen, vakuutusten edessä kaikki ovat tasa-arvoisia ja hänen korkea ikänsä nostaa vakuutuksen summaa merkittävästi.

Napapiiri on suhteellisen turvallista seutua, eikä siellä odoteta tapahtuvan paljoakaan onnettomuuksia, mutta maailmanympärysmatka on melko riskialtis. Joulupukin onneksi, hänen (tai ainakin joulupukin hahmon innoittaneen Pyhän Nikolauksen) putkareissu Rooman valtakunnan ajalta on jo vanhentunut rikos, eikä sitä huomioida vakuutuksen summassa.

Reki altis onnettomuuksille ja varkaudelle

Jos oletetaan, että pukilla on ollut sama reki siitä asti, kun hän sai ajokortin, on rekikin jo 1 675 vuotta vanha, eli melko iäkäs ja vaarassa hajota. Varsinkin, kun reen keskivauhdin oletetaan olevan noin 8 000 kertaa luodinnopeutta vauhdikkaampi, jotta tämä ehtii toimittaa kaikki lahjat ajoissa.

Vauhtihan on suorastaan törkeää ylinopeutta ja vakuutusasiantuntijat laskivat, että kolarin sattuessa vahinkojen siivoamiseen ja korvaamiseen menisi noin 285 miljardia euroa.

Reki on myös melko ilmiselvässä vaarassa tulla varastetuksi, kun äkäpussi Grinch kaavailee joulun sabotoimista. Reen ja lahjojen arvot huomioiden, niiden korvaaminen tulisi todella kalliiksi.

Huomioon ottaen miljardit lahjat, reen mystiset ja maagiset ominaisuudet, sekä kuljettajan huomattavan korkea ikä, vakuutuksen arvoksi laskettiin noin 5,5 miljardia euroa.

Lähde: Veygo 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja