Näin pääset lähemmäksi unelmiesi työpaikkaa

Sosiaalisen median avulla voi lisätä näkyvyyttä työmarkkinoilla. Ota käyttöön suosituimmat palvelut ja kasvata mahdollisuuksiasi uudenlaisilla ansioluetteloilla.

Työpaikoista käydään kovaa kilpailua eikä sosiaalisen median tarjoamia palveluita kannata jättää käyttämättä. Yhdysvaltalaisen sosiaalisen median asiantuntija Miriam Salpeter antaa hyödyllisiä neuvoja jokaiselle työtä hakevalle.

Lue työpaikkailmoitus tarkasti

Käytä aikaa työpaikkailmoituksen lukemiseen ja poimi siitä avainsanat. Käytä samoja sanoja sosiaalisen median profiileissasi Facebookissa, Twitterissä ja Linkedinissä, joka on Suomessakin suosittu työnhakuun kehitetty verkostoitumispalvelu. Pyydä työkavereitasi antamaan taidoillesi ja suosituksillesi tukea yhdellä klikkauksella Linkedinissä. Kun kolmas osapuoli vahvistaa taitosi, nousee profiilisi hakutuloksissa korkeammalle.

Kuva houkuttelee lukemaan sinusta

Kuva on tärkeä osa Linkedin-profiilia, joten liitä siihen ammattimainen mutta iloinen kuva itsestäsi. Laajenna verkostojasi ja luo yhteyksiä samalla alalla työskentelevien kanssa. Tutustu verkostoitumisen ohessa myös uusiin ihmisiin. Kontaktien luomista helpottaa, jos yhteystietosi ovat julkisia.

Twitter helpottaa verkostoitumista

Twitter on yksi harvoista sosiaalisen median palveluista, joka rohkaisee verkostoitumaan vieraiden ihmisten kanssa. Käytä tätä ominaisuutta hyväksesi. Kun joku tviittaa työhösi liittyvästä asiasta, kommentoi tai tviittaa siitä eteenpäin. Aktiivisuus huomataan ja vähitellen voit verkostoitua alasi kannalta merkittävien henkilöiden kanssa.

Ole aktiivinen

Julkaise sosiaalisen median profiileissasi mielenkiintoisia ja työsi kannalta hyödyllisiä tietoja. Seuraa alaasi ja siihen liittyviä uutisia. Työnantajat ovat kiinnostuneita ihmisistä, jotka osoittavat intohimoa ja kiinnostusta työtä sekä sen uusia tuulia kohtaan.

Muista hyvät käytöstavat

Älä osoita voimakkaita mielipiteitä sosiaalisessa mediassa. Muista hyvät käytöstavat ja se, että sosiaalinen mediakin on julkinen tila. Työnantajat etsivät myös tunne-elämältään älykkäitä ihmisiä eivätkä lyhyellä pinnalla varustettuja työntekijöitä.

Lue lisää:

MTV3 Koti:

Lähde: Real Simple

Kuva: Shutterstock

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja