Näin Oulun puukotusepäilty iski kirjastoon, jossa paikalla oli Li Andersson: "Perussuomalaiset eivät voi enää paeta keskustelua äärioikeistosta"

Rähinä Jyväskylän kirjastossa - valvontakameran kuvaa 1:03
Epäillyn puukottajan aiemman iskun tapahtumat tallentuivat valvontakameralle vuonna 2013

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson peräänkuuluttaa Facebook-postauksessaan lisää keskustelua äärioikeistolaisen väkivallan aiheuttamasta uhasta suomalaiseen yhteiskuntaan.

Oulussa eilen kauppakeskus Valkeassa 12-vuotiaan lapsen puukotuksesta epäilty iski vuosia aikaisemmin vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonin kirjastotilaisuuteen.

– Olemme lisäksi saaneet juuri tietää, että epäilty henkilö on syyllistynyt aiemminkin useisiin vakaviin rikoksiin, muun muassa vuonna 2013 Jyväskylän kirjastopuukotukseen minun ja ystävieni pitämässä keskustelutilaisuudessa. Epäilty oli aktiivi nykyään laittomassa natsijärjestössä, jonka tilaisuuksiin osallistui useita perussuomalaisia, myös kansanedustajia, kirjoittaa Andersson postauksessaan. 

Puukotuksesta epäilty mies on ollut mukana uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) toiminnassa. Kolmekymppinen mies on aiemmin tuomittu muun muassa Jyväskylän kirjastossa vuonna 2013 tapahtuneesta puukotuksesta.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Julkaisussaan Andersson suomii sekä kokoomuksen että perussuomalaisten johtoa hyssyttelystä kun aiheena on suomalainen äärioikeisto.

– Perussuomalaiset eivät voi enää paeta keskustelua suomalaisesta äärioikeistosta, jos se väittää ottavansa suomalaisten turvallisuuden vakavasti. Pääministeri Orpo on sanonut, että Suomessa ei ole ääri- tai laitaoikeistoa. Samaan aikaan Supo tuo yhä uudestaan esille, miten äärioikeistolaisen terrorismin uhka on kasvanut ja äärioikeisto muodostaa merkittävimmän kotimaisiin ääriliikkeisiin liittyvän kansallisen turvallisuusuhan, kirjoittaa Andersson.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat