Silminnäkijä: Poika pakeni puukottajaa – video näyttää, millaista juoksukilpaa Oulun puukottaja ja vartija kävivät

Silminnäkijän video: 12-vuotiaan puukotuksesta epäilty pakeni vartijaa puistossa 0:21
Näin epäilty pakeni vartijaa puistossa.

Oulun kauppakeskus Valkeassa torstaina tapahtuneella puukotustapauksella ja siihen liittyneellä takaa-ajolla oli useita silminnäkijöitä.

Puukotus tapahtui kauppakeskuksen sisätiloissa puoli seitsemän aikaan illalla, jonka jälkeen epäilty puukottaja poistui ulos kauppakeskuksesta vartija perässään.

Oululainen Jose Aspholm kertoo istuneensa kaverinsa kanssa Otto Karhin puistossa kahvilan edustalla, kun hän kuuli yhtäkkiä avunhuutoja.

Sitten hän näki, kuinka nuori poika juoksi noin 30–35-vuotiasta miestä karkuun. Miehellä oli kädessään puukko.

– Katsottiin kaverin kanssa, että mikä on homman nimi. Sitten perään juoksi järkkäri, joka sai hätyyteltyä sitä miestä.

Aspholmin mukaan mies lähti juoksemaan kauppakeskuksen vartijaa pakoon. Juoksukilpailua jatkui noin 400 metrin matka, mutta lopussa miehen kunto näytti loppuvan ja vartija sai hänet kiinni.

– Siihen tulivat sitten ilmeisesti poliisit paikalle, Aspholm sanoo.

Keskusrikospoliisi vaatii vuonna 1990 syntynyttä miestä vangittavaksi kahdesta murhan yrityksestä Oulussa kauppakeskus Valkeassa eilen. Mies puukotti 12-vuotiasta lasta ja yritti puukottaa toista alaikäistä.

Poliisin mukaan miehellä on äärioikeistotaustaa ja uhrilla taas maahanmuuttajatausta.

Poliisin mukaan paikalla oli kolmen nuoren henkilön ryhmä, joista puukottaja iski ensin 12-vuotiasta takaapäin ylävartalon alueelle. Tämän jälkeen mies yritti lyödä toista henkilöä, mutta tämä vähän vanhempi poika lähti karkuun.

12-vuotias lapsi loukkaantui vakavasti yllättäen takaapäin isketyistä puukon iskuista, mutta hänellä ei ole hengenvaaraa.

Korjattu otsikosta puukottajaansa muotoon puukottajaa kello 11.26. Korjattu myös puiston nimeä.

Lue myös:

    Uusimmat