Näin Oscar Pistorius elää vapaana miehenä – "Vain varjo entisestä"

Vankilasta pois päässyt entinen yleisurheilutähti Oscar Pistorius on muuttunut monella tavalla.

Pistorius ei joutunut istumaan tyttöystävänsä Reeva Steenkampin ampumisesta saamastaan 13 vuoden tuomiosta täyttää aikaa ja pääsi pois vankilasta noin kolme kuukautta sitten. Vuodet kiven sisässä ovat muuttaneet häntä paljon. 

Pistorius asuu sukulaisensa luona ja tekee vapaaehtoistöitä kirkossa. Työnkuvaan kuuluu vahtimestarin kevyitä hommia, kuten lattioiden lakaisua. New York Postin haastattelema kirkossakävijä kertoo miehen muuttuneesta ulkomuodosta.

– Hänellä on pitkä parta, eikä hän ole ollenkaan niin laiha kuin hän oli ennen. Ei koskaan uskoisi, että hän on ollut huippu-urheilija, Aida Govender sanoo.

Toisen kirkossakävijän mukaan Pistorius on nykyään hyvin sulkeutunut.

– Hän ei ota kontaktia. En ole koskaan tainnut nähdä hänen hymyilevän. Hän on vain varjo siitä, mitä hän oli ennen.

Pistorius on yrittänyt ottaa kontaktia Kansainväliseen Paralympiakomiteaan yhteistyön toivossa, mutta se ei ole tuottanut tulosta.

– Hänen kanssaan työskentely on liian vaarallista. Hänelle ei ole tarjolla siellä mitään, eräs Paralympiakomitean jäsen kertoi NY Postille.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Pistoriuksen elämä on erittäin rajoitettua. Ehdonalaisvalvoja käy katsomassa häntä satunnaisesti. Hän ei aa käyttää alkoholia tai huumeita, mikä varmistetaan testeillä. Pistorius ei saa myöskään antaa haastatteluja tai julkaista mitään sosiaalisiin medioihin. 

Oscar Pistorius saavutti paralympialaisissa peräti kuusi kultamitalia. Hän juoksi juoksuproteeseilla, ja nousi uransa loppuvuosina kovalle tasolla, jolla hän haastoi omilla jaloillaan juoksevat urheilijat 400 metrin matkalla. Hän saavutti vuonna 2012 Afrikan mestaruuskilpailujen hopeaa 400 metrillä sekä MM-hopeaa 4x400 metrin viestissä vuonna 2011.

Hänen ennätyksensä ratakierroksella kirjataa lukemin 45,07.

Pistoriuksen huippuvuosina hänen käyttämistään hiilikuituproteeseista nousi suuri kohu, sillä joidenkin mukaan niiden katsottiin antavan etua omilla jaloillaan juokseviin urheilijoiden nähden. 

Lue myös:

    Uusimmat