Näin maalaat parketin – katso tarkat ohjeet

Lakattuja lautalattioita on peittomaalattu jo pitkän aikaa, nyt vuorossa ovat parketit.

Parketin maalaus voi tuntua ensin hurjalta idealta. Miksi joku haluaisi maalata kauniin puulattian piiloon? Monesti parketin lakka on kuitenkin ajan myötä kellastunut tai puulaatu on jo alun perin kellertävää. Parketin maalaaminen esimerkiksi vaaleanharmaalla saa huoneen näyttämään valoisammalta ja kokoaan suuremmalta.

Parketin maalaus ei ole kuitenkaan mikään pieni homma, sillä huone kannattaa tyhjentää kokonaan, ettei lattiaan tule maalausrajoja. Lisäksi lattiamaalit ovat usein sen laatuisia myrkkyjä, että niistä tulevien hajujen takia asunnossa on vaikea asua.

Tarvitset

Hiekkapaperia + hiekkapaperipidikkeen + varren

Pensseleitä

Telan + varren

Lattiamaalia

Tee näin

Tyhjennä huone. Irrota jalkalistat, merkitse jalkalistat, jotta saat ne takaisin paikoilleen. Imuroi ja pese lattia. Hio lattia hiekkapaperilla himmeäksi. Poista hiontapöly imuroimalla ja nihkeällä rievulla. 

Maalaa ensimmäinen kerros ohennetulla maalilla. Katso maalin ohennusohjeet maalipurkin kyljestä. Anna kuivua maalipurkin ohjeen mukaan. Maalaa tarpeen mukaan 2-3 kerrosta. 

Lattiamaalit kuivuvat yleensä noin vuorokaudessa ja lattiat ovat käyttöönottokuivia viikon kuluttua maalaamisesta. Lopullisen kovuutensa ne saavuttavat yleensä noin kuukauden kuluttua. Siksi kalusteiden jalkojen alle kannattaa laittaa pienet pahvinpalat, ettei lattiaan jää jaloista painaumia.

Lue myös:

    Uusimmat