Näin lepäät joulunpyhinä – lue vinkit rennompaan lomaan!

Oletko odottanut joululomaa kuin kuuta nousevaa, mutta pelkäät, että pyhät eivät tarjoa aina rentoutusta? Lue vinkit levolliseen ja hyväntuuliseen lomailuun.

Suunnittelemme lomiamme usein ennakkoon ja odotammekin niiltä paljon. Ajatuksissa siintää tauko töistä sekä ihana rentoutuminen. Tosiasiassa olosuhteet saattavat lopulta rajoittaa iloamme – näihin lukeutuvat lomakohteisiin matkustaminen sekä perhe-elämän yllätykset.

Vietitpä lomasi kaukomatkalla tai sukulaisissa, ei ajan tarvitse kuitenkaan olla stressaavaa.

1. Kytke itsesi irti

Jos jatkuvasti seuraat puhelintasi, sähköpostiasi, Facebookia tai Twitteriä, et todella lomaile. Toki voit vilkaista puhelintasi aika ajoin, mutta jos olet liimautunut nettiin koko lomasi ajaksi, valuu aikasi ja mahdollisesti myös lomaan käyttämä rahasi kankkulan kaivoon.

2. Puuhaa lempijuttujasi

Kun olet viettänyt viikon aikaa perheesi kanssa, saatat tarvita jossain vaiheessa syyn paeta omiin oloihisi. Nappaa kone kainaloosi ja ilmoita tekosyyksi vaikka työasiat. Älä kuitenkaan oikeasti sorru töihin, vaan nautiskele ajastasi yksin, surffaile verkossa, katso vaikkapa lempisarjojasi ja -elokuviasi. Puuhaile kaiken kivan parissa, mikä selvittelee ajatuksiasi, jotta jaksat taas seurustella muun suvun kanssa.

3. Vietä aikaa yksin

Mikäli et pääse sujahtamaan tekosyiden varjolla hetkeksi pois perhehälinästä, varaa itsellesi oikeasti aikaa yksin. Varaa hieronta tai rentouttava hoito lähimmästä spasta tai mahdollisesta lomakohteestasi. Sulje stressi mielestäsi ja ota rennosti. Anna hoito itsellesi vaikkapa joululahjaksi.

4. Muuta matka hauskaksi

Ajatko autolla tänä vuonna perheesi luo? Asuivatpa he kaukana tai lähellä, pyri ajattelemaan matkasi hauskana ajomatkana – jopa seikkailuna. Sen sijaan, että matkustat vain tiukkapipoisena paikasta A paikkaan B, ota reissuun rento asenne mukaan. Pysähtele ja käytä kiertoteitä, mikäli mahdollista. Saatat välttää pahimmat ruuhkat ja matka tuntuu paljon mukavammalta.

5. Lopeta loma mukavasti

Pahinta lomassa on kotiinpaluu. Reissusta palatessa koti on usein sotkuinen, joudut purkamaan laukut, pyykkäämään, vastaamaan sähköposteihin ja valmistautumaan töihinpaluuseen. Sen sijaan että vain hyppäisit takaisin arkeen, omista loman viimeinen päivä sopeutumiseen. Tee tuolloin kaikki kotiaskareet, katso mieluisia TV-sarjoja ja nautiskele loman viimeisistä hetkistä.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat