Näin lähelle Pelicans pääsi – Tappara jyrähti potkun lähemmäs mestaruutta

Pelicans lähellä tasoitusta – kiekko kilahti Tappara-maalin tolppaan 1:06
Näin lähellä Pelicans kävi – Elias Vilén ampui kolmannessa erässä ylivoimalla tolppaan.

Pelicans kilautti tolppaa, mutta maalirautojen väliin lahtelainen kotijoukkue ei jääkiekon SM-liigan toisessa loppuottelussa osunut. Tappara otti toisen kiinnityksensä mestaruuteen voitettuaan taiston 2–0.

Tappara tekee 0-1 maalin 1:11
Nopea johtomaali – näin Tappara-kapteeni Otto Rauhala ohjasi voittomaalin Lahdessa.

Hana sulkeutui kuitenkin aina viime minuutille saakka. Pelicans kolautti Elias Vilénin laukauksella lähimmillään tolppaa kolmannessa erässä, mutta Tappara pysyi johdossa.

Näet Vilénin tolppalaukauksen ylälaidan videolta.

Tapparan Waltteri Merelä löi ottelun päätösosuman ajassa 59.04 tyhjään rysään. Osuma oli Merelälle pudotuspelien seitsemäs, millä hän nousi jakamaan playoff-maalitilaston kärkipaikkaa HIFK:n Iiro Pakarisen kanssa.

Christian Heljanko piti Tapparan maalilla nollan 26 torjunnalla. Nollapeli oli hänelle näiden pudotuspelien kolmas.

Parranpärinää ottelussa kirvoitti Tappara-puolustaja Ben Thomasin ruma taklaus Pelicansin kohupakki Ben Bloodiin avauserän loppuminuuteilla. Thomas jyräytti avojäällä etunimikaimaansa päähän, mistä Thomas passitettiin estämisnimikkeellä pihalle (video alla). Blood poistui pukusuojaan, mutta palasi jäälle heti toiseen erään.

Ben Thomas lanaa etunimikaimansa Bloodin pukusuojaan – joutuu itse suihkuun 3:22
Pelicansin Ben Blood antoi ensin keskialueen taklauksen – Tapparan Ben Thomas täräytti perään ulosajon arvoisesti päähän.

Runkosarjavoittaja ja hallitseva mestari Tappara johtaa nyt loppuottelusarjaa voitoin 2–0, kun mestaruuteen vaaditaan neljä kiinnitystä. Tappara vei avausfinaalin keskiviikkona Tampereella selkeästi 5–1.

Loppuottelusarja jatkuu huomenna lauantaina Tampereella. Peli käynnistyy kello 17.