Näin Klamydian perustajajäsenen taposta syytetty vastasi – "Valokuvien mukaan illanvietto on sujunut mukavasti"

Tänään alkoi oikeudenkäynti Vaasassa joulupäivänä tapahtuneesta henkirikoksesta, jossa miehen syytetään surmanneen Klamydia-yhtyeen perustajajäsenenä tunnetuksi tulleen miehen puukottamalla. Teosta syytetty kiistää surmanneensa miehen tai kohdistaneensa tähän muutenkaan väkivaltaa.

Kirjallisessa vastauksessaan syytetty kertoo olleensa viettämässä jouluaaton ja joulupäivän välistä iltaa ja yötä uhrin ja tämän puolison luona. Hänen mukaansa hän ei tuntenut uhria ennalta vaan oli saapunut paikalle kolmannen miehen aloitteesta. Hän sanoo olleensa vahvasti päihtynyt ja että ei muista illasta tai yöstä mitään.

– Valokuvien mukaan illanvietto on sujunut alkuun mukavasti. (Syytetty) ei ole kohdistanut (uhriin) mitään tappouhkauksia eikä ole myöskään epäillyn teon jälkeen kertonut mitään sellaista, että hänellä olisi ollut aikomus tappaa (tämä), miehen kirjallisessa vastauksessa sanotaan.

Syytetyn mukaan hän ei ole voinut viedä veistä takapihalle

Jossain vaiheessa syytetty poistui asunnosta, ja poliisi otti hänet kiinni kovan humalan takia. Apua uhrille on miehen mukaan hälytetty asunnosta vasta yli tunti tämän jälkeen. Miehen mukaan asunnosta on kuultu riitelyn ääniä vielä hänen poistumisensa jälkeen.

Syytetty vetoaa vastauksessaan siihen, että kukaan asunnossa olleista ei ollut nähnyt tekoa ja että epäilty tekoväline löytyi asunnon takaterassilta vasta muutama päivä teon jälkeen.

–  Poliisin heti tapahtuma-aikaan tekemien havaintojen mukaan (syytetty) ei ollut poistunut asunnosta takakautta ja myös muiden asunnossa olleiden henkilöiden mukaan (hän) on poistunut asunnon etuovesta. Näin ollen veitsi ei ole voinut (hänen) toimesta joutua sinne.

Vastauksen mukaan asunnon keittiöstä löytyi myös toinen veitsi, jossa oli uhrin verta.

–  Verijäljet keittiössä viittaavat siihen, että (uhri) on itse käsitellyt veistä. Kaikkien asunnossa iltaa viettämässä olleiden vaatteista on löytynyt verta.

Esitutkinnan aikana henkirikoksesta epäiltiin syytetyn lisäksi naista ja miestä.

Miehellä aiempia väkivaltarikostuomioita

Mies kiistää paitsi olevansa verityön tekijä, myös sen onko teko edes laskettavaksi tapoksi. Hänestä isku olkapäähän ei ole laskettavissa paikaksi, johon iskemisen voisi olettaa johtavan kuolemaan.

– Mitään viitteitä siitä, että tekijä olisi pyrkinyt suuntamaan lyöntinsä elintärkeiden elinten alueelle, ei ole olemassa. Kysymys ei myöskään ole pitkäkestoisesta väkivallasta, jonka aikana tekijä olisi voinut tehdä uhrin olemuksesta sen enempiä johtopäätöksiä, vastauksessa kirjoitetaan.

Mies oli koeajalla rikoksen tekohetkellä. Hän on aiemmin syyllistynyt pahoinpitelyyn vuonna 2013 ja törkeään pahoinpitelyyn vuonna 2018.

Surmattu Toni "Kape" Karppi oli Klamydia-yhtyeen alkuperäinen rumpali. Hän kuoli viisikymppisenä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja